Tarihi gün! 175 tesisin açılışını yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki 175 eserinin açılışını yaptı.

GİRİŞ 23.12.2015 12:36 GÜNCELLEME 24.12.2015 10:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki 175 eserinin açılışını yaptı...

TARİHİ BİR GÜN

Bugün tarihi bir gün olduğunu ve 81 vilayet, 7 bölge için bir milat olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, ''Muhteşem eserler kazandırıyoruz. Anadolu'nun bereketli topraklarını birer birer zenginliğe dönüştürüyoruz. Su gibi aziz olmak için suyun kıymetini bilmek lazım. Bugün devam ettirdiğimi gelenek Istıranca Barajı ile başladı. Toplu açılış geleneğini biz başlattık.'' dedi.

3,5 MİLYAR AĞAÇ DİKİLDİ

''Gururla ifade ediyorum ki en çevreci hükümet bizim hükümetlerimizdir.'' diyen Davutoğlu, ''AK Parti iktidarları döneminde 3,5 milyar ağaç fidanı dikilmiştir. Milyon değil, milyar. Dünyadaki her insan için bir ağaç fidanı dikilecek.'' diye konuştu.

HER BİR AĞACIN BEKÇİSİYİZ

Mekana, çevreye saygısı olmayanın insana saygısı da olmaz diyen Davutoğlu,
''Bu ülkenin her bir dağındaki her bir ağacın bekçisiyiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışımız tüm insanlığı kapsayan bir anlayıştır. Şehirlerimizi bu anlayışla inşa eder, dağlarımızı bu anlayışla mahmur ederiz.'' dedi.

TÜRKİYE BÜYÜYOR
 
''Türkiye yarı kurak iklim alanında olması rağmen Türkiye'yi tarım ürünlerinde dünyada 7. sıraya yükselttik. Bu yükselişte birinci hisse sulama tesisleri, barajlardadır. Bu ülkeye kazandırılan her tesis bizlere heyecan veriyor.'' diyen Davutoğlu,  ''Bunlar geleceğinin işaret fişeği olan tesislerdir. Türkiye kalkıyor, büyüyor.'' dedi.

 

MEYVE AĞAÇLARINI DEVLET DİKECEK

1 Kasım seçimleri öncesi milletimizin ihtiyaçları doğrultusunda tüm vaatlerimizi paylaştık diyen Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti;

''Gelir getirici ormanlar ikdas ediyoruz. Meyve ağaçları devlet eliyle dikilecek ve ürünü vatandaşlarımızın olacak. Kimseye haksızlık edilmeyecek ve bütün ülkemize yayılacak.''

TUTAMAYACAĞIMIZ SÖZÜ VERMEYİZ

''AK Parti tutamayacağı sözü vermez, söz verince de mutlaka tutar. Eylem planını açıkladıktan sonra bir haftada yaptıklarımızı hatırlattık.'' diyen Davutoğlu, ''Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra işe koyulduk. 1 haftalık, 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık vaatlerimizi gerçekleştirmeye başladık. Seçim öncesi söz verip, sözlerini unutanlardan olmayacağız.'' dedi.

 GÜZEL HABERLER ALIYORUZ

''Mesele millete, Türkiye'ye hizmetse biz kalıcı, geçici dönem diye ayrım yapmadan elimizi taşın altına soktuk.'' diyen Davutoğlu, ''Ekonomiden güzel haberler alıyoruz, mutlu oluyoruz. 2002 yılında yüzde 10,8 olan açığı yüzde 1 seviyesine gerilettik. 2015 yılında beklentilerin üzerinde seyreden ekonomimiz dünyada en yüksek büyümelerden birini gerçekleştirdi. AK Parti kadroları iki seçim arasında işdünyası ve millete güven verebilmiştir. 2016 yılının çok daha iyi bir yıl olmasını bekliyoruz.''

175 TESİS HAYIRLI OLSUN
 
''Bir ülkede geleceğe yönelik yatırımların gerçekleşmesi için siyasi istikrarın sağlanması gerek. 175 tesisin illerimize, vatandaşlarımıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.'' diyen Davutoğlu,  ''Burada bir hususa dikat çekmek istiyorum. Açılışını yaptığımız tesisler 5 ile 7 yıl arasında kendisini finanse edecek. Her biri insanlarımızın derdine derman olacak. Bereketli projeler.'' dedi.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • hey corC? 8 yıl önce Şikayet Et
    HER BİR AĞACIN BEKÇİSİYİZ....ne güzel
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 8 yıl önce Şikayet Et
    Bazı projeleri de memurları eliyle batırır, kapatır. Ornek uup
    Cevapla
  • honk 8 yıl önce Şikayet Et
    ekonomi ve alt yapı işleri ile uğraşın ticaretimize bakalım.
    Cevapla
  • Emre 8 yıl önce Şikayet Et
    İşsizlerin gölgesinde oturacagi ağaç sayısı arttı süper bi durum.
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    İşsizlerin sorumluluğu 17-25 sorumlusu pensilvanyadır. İyiye giden ekonomiyi darbe teşebbüsleri ile vurdu. Yakında paralelciler oturacak o ağaç gölgelerinde, çünkü soru çalarak geldikleri makamlardan atılınca bol bol gölgelenirler. Gerçi bu ağaçlardan hapishane bahçesine de dikildi mi orasını bilmem.
    Cevapla
  • AHMET 04 (Ağrı) 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Allah yardımcınız olsun sayın hocam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede