ANAVATAN, Gül'den yine veto bekliyor

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şike yasasından sonra bedelli askerlik ile ilgili yasal düzenlemeyi de veto etmesini beklediklerini bildirdi.

ANAVATAN, Gül'den yine veto bekliyor
ANAVATAN, Gül'den yine veto bekliyor
GİRİŞ 11.12.2011 11:02 GÜNCELLEME 11.12.2011 11:02

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, bedelli askerlik ile ilgili yasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade ederek, bu yasa ile yoksul ve orta gelirli ailelerin ''yok sayıldığının'' onaylandığını savundu.

Yasanın anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirten Çelebi, şunları kaydetti:

''Bu yasa; bedelli askerlik yasası değil, bankaların kasasını doldurma yasasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız, şike yasasını Veto etmenizi destekliyoruz. Meclisten aynen geri gönderilmesi, halkımızın vicdanında ki vetoyu nasıl önleyecek? Şimdi, insanlarımız arasında eşitlik ilkesine tamamen aykırılık teşkil eden bedelli askerlik yasasında, hükümet yasadan yararlanacak vatandaşları açıkça 'bankaların kucağına' ittiği gibi, yoksul ve dar gelirli aileleri kedere terk etmiştir.

Bu yasada zaten yoksul aileler görmezden gelinip, yaşamda ve insan hakları ilkesinde yok sayıldığı gibi, Hükümet tarafından belirtilen 30 bin liralık ücret bedeli, bankalar tarafından faizlendirilip 50 bin liraya çıkartılacaktır. Görülüyor ki bu yasa profesyonel ordu düşüncesi ile değil de, bankaların kasasını doldurma kurnazlığı ile hazırlanmıştır. Yasanın içeriği anayasadaki eşitlik ilkesine tamamen aykırılık teşkil etmektedir.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, şike yasasından sonra bedelli askerlik yasasını da veto etmesini bekliyoruz.''

AA

YORUMLAR 3
  • HalitBinVelit 14 yıl önce Şikayet Et
    Sedat Temiz?. Onu biliyoruz? hani hazır CHP,nin AYM.ye gitmesi gibi vetoya alıştıya onun için yazıyorum hangi yasa olursa vetosu için CHP.den bir farkı kalmaz diyorum,yani Halkın iradesi malum?..anlayan anladı?
    Cevapla
  • Sedat Dimiz 14 yıl önce Şikayet Et
    Halit. istersen haberi bir oku ondan sonra yorum yap,başlığı okuyup yorum yapmak pek sağlıklı değil,şikeden değil bedelli askerlikten bahsediyor adam.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 14 yıl önce Şikayet Et
    Gül,ün ikinci veto hakkı yok!!!!. eğer AYM,ye gönderirse CHP.den farkı kalmaz!!!!!! Çünkü Halkın iradesi tekrar veto edilmiş olur!!!!!!..ve Bu yasayı hazırlayan AK patide aynı Anavatan partisi gibi olur işte böyle hariçden temennide bulunur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: Cuma günü okullar tatil edildi
Altın fiyatları sıkıştı! Alım fırsatı mı, kaçış sinyali mi? Uzmanından çarpıcı analiz!