Görme özürlü yazarın ilginç öyküsü

Furkan Uğur Eşitti, doğuştan görme engelli bir yazar.

Görme özürlü yazarın ilginç öyküsü
Görme özürlü yazarın ilginç öyküsü
GİRİŞ 07.03.2016 17:18 GÜNCELLEME 07.03.2016 17:18

Çocukluk yıllarından beri tek hayali iyi bir istihbaratçı olmakmış ama engeli dolayısıyla hayalini gerçekleştirememiş. Fakat içindeki ateş de bir türlü sönmemiş. Eşitti, geçen yıl yayına giren TRT dizisi Filinta’yı izleyince, hayalini nasıl gerçekleştireceğinin yolunu da bulmuş.

Furkan Uğur Eşitti, “Aslında benim gibi görme engellilerin filmleri dizileri izlemesi bir hayaldi. Ama engelsiztrt.tv adresi dizileri sesli betimlemeli olarak yayınlamaya başlayınca adeta hayatımız değişti. Ben en çok Filinta dizisini beğeniyorum. Diziyi siteden izledikten sonra, bir polisiye roman yazma fikri oluştu. Böylece çocukluk hayalimi de bir şekilde gerçekleştirme fırsatı bulmuş oldum. Karmaşa ismini verdiğim romanım, tıpkı Filinta dizisindeki gibi adaleti korumaya çalışan insanların hikayesini anlatıyor” diyerek özetliyor yaşadıklarını.

engelsiztrt.tv, Engelsiz Kalemler Fuarı’nda

TRT engelsiztrt.tv web sitesi, TRT’nin pek çok dizi, çizgi film ve programını görme ve işitme engelliler için izlenebilir hale getirerek yayınlıyor. Diziler sitede, görme engelliler için sesli betimlemeli; işitme engelliler için de işaret dili tercümanı ve alt yazı desteğiyle yer alıyor.

engelsiztrt.tv, CNR Expo Center’da 13 Mart tarihine kadar sürecek olan Engelsiz Kalemler Fuarı’nda açtığı standla sitenin detaylı tanıtımını yapıyor. TRT yetkilileri, tüm vatandaşlarımızın fuar boyunca davetli olduklarını dile getiriyor. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Levent Gültekin'den İBB Başkanı İmamoğlu'na Roma tepkisi: Babanın parasıyla mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alçakların peşini bırakmayacağız!