ABD yapımı dizide Türklere ağır ithamlar

''Da Vinci'nin Şeytanları'' isimli dizinin 3. sezonunun ilk bölümünde, Türklere ağır ithamlarda bulunuldu.

ABD yapımı dizide Türklere ağır ithamlar
ABD yapımı dizide Türklere ağır ithamlar
GİRİŞ 27.10.2015 03:46 GÜNCELLEME 27.10.2015 03:50
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

ABD'nin Starz kanalında yayınlanan ve Türkiye’de yeni sezonu önceki akşam yayınlanmaya başlanan ''Da Vinci'nin Şeytanları'' (Da Vinci's Demons) isimli dizinin yeni bölümünde Osmanlı İmparatorluğu'nun yaptığı Otranto Seferi ele alındı.

Diziye göre, donanmanın başında İkinci Bayezid bulunuyordu. Ayrıca Osmanlı İmparatorluğu’nun Napoli kuşatmasında kullandığı askeri malzemeler, toplar ve savaşta kullanılan tank benzeri araçların Leonardo da Vinci tarafından icat edildiği savunuluyor. Dizide Da Vinci, dürbünle baktığı topların ve tank benzeri aracın tasarımını kendisinin yaptığını söylüyor. Başka bir sahnede ise Da Vinci, dizide Türk olduğu belirtilen Al-Rahim adlı karaktere, ''Tasarımlarımı çaldın. Kafamın içine ulaştın. Planlarımı Türklere verdin. Beni kandırdın. Beni kullandın'' diyor. 

'PARAYLA SATIN ALINABİLİRLER'
 
Dizide, Osmanlı İmparatorluğu’nun askerleri ''Allah'sız kâfirler'' olarak tanımlanıyor. Ayrıca fethedilen şehirdeki kadınlara tecavüz edip katlettikleri ve erkekleri köleleştirdikleri iddia ediliyor. Floransa’nın önde gelen Medici Ailesi’nden bir yönetici ''Türklerle anlaşalım. Onlar Allah'sız ve kâfir olsalar da parayla satın alınabilirler'' derken, diğer bir yönetici de ''Kadınlarımıza tecavüz edip öldürdüler. Erkekler de esir alınıp katledildi. Bu tarz insanlarla anlaşma yapılamaz'' diye konuşuyor. 

'BAŞIMIZA TÜRKLERİ VE TATARLARI SALMIŞ'
 
Dizinin ekrana gelen önceki sezonunda, Eflâk Voyvodası Üçüncü Vlad'ın ''Tanrı'nın insanlığın başına açtığı bir sürü sorun vardır; depremler, volkanlar, salgınlar ve kanserler. Ama bunlardan daha kötüsü başımıza Türkleri ve Tatarları salmış'' ifadeleri dikkat çekmişti. 

YORUMLAR 76
  • DİRİLİŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    Neyse yarın diriliş ertuğrul var bende onlarla eglenicem
    Cevapla
  • deniz 8 yıl önce Şikayet Et
    günümüzde realitede katliam soykırım yapan batı in kurguyla kötülenenler out
    Cevapla
  • Burhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz onlarin atalarinin kafalarini az ucurmadik Turk filmlerinde. bkz. Malkocoglu-Kara Murat vs. Azicik ta onlar eglensin. Biz de Dirilis Ertugrul izleriz :))
    Cevapla
  • amine 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim insanımız da bu tür dizilere reyting karşın.
    Cevapla
  • Sayısal 8 yıl önce Şikayet Et
    Kötü bir zamandayız,müslüman ülkelerin hali batının haçlı geçmişini ortaya çıkarıyor ve kendilerini bunun üzerinden değerli hale getiriyorlar.Çünkü bu gün en kolay ve prim yapan şey,müslümana ve islama hakaret etmek.Oysa,Almanyaya hakaret etmezler Naziler derler.Filmlerine mutlaka iyi bir "Alman veya Nazi" yerleştirirler.2. dünya savaşında Japonlar kötü değil "Bazı komutanlar" kötüdür aslında japonlar sevecen insanlardir imajını da verirler..Ama Türk ve müslümansan tepeden tırnağa kötüsündür..O yüzden her alanda güçlü olmak zorundayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı
Başkan Altay: "Konya’yı Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden birisi yapacağız"