Müziğin farklı tarzları CRR'de buluşuyor!

Birbirinden değerli isimleri konuk eden İBB CRR Konser Salonu, bu hafta müziğin farklı tarzlarından konserlerle İstanbulluları buluşturacak.

Müziğin farklı tarzları CRR'de buluşuyor!
Müziğin farklı tarzları CRR'de buluşuyor!
GİRİŞ 02.11.2015 14:38 GÜNCELLEME 02.11.2015 14:38

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), İstanbulluları farklı müzikal kültürlerin lezzetleriyle buluşturmaya devam ediyor.
 
Haftanın ilk etkinliğinde 2014 yılında “En iyi R&B Performans” dalında Grammy ödülü kazanan Snarky Puppy, müzikal geleneği yenilikçi anlayışla harmanladıkları müzik tarzlarıyla 9 Kasım Pazartesi günü 20.00’de dinleyicileriyle buluşacak. BBC, Village Voice, Guardian ile Boston Herald gibi önemli yayınlardan ve Pet Merheny’den Prince’e önemli sanatçılardan övgü dolu eleştiriler alan her biri birbirinden yetenekli müzisyenlerden oluşan Snarky Puppy, sahne performanslarıyla müzikseverleri kendilerine hayran bırakacak.
 
Türk Musikisi’nin kıymetli bestekâr hocası Amir Ateş’in İstanbul üzerine yazılmış şiirlerden bestelediği eserlerinin seslendirileceği program, 11 Kasım Çarşamba günü 20.00’de başlayacak. Solistliğini Amir Ateş ve Yaprak Sayar’ın üstleneceği konserin sunuculuğunu Mustafa Yolaşan yapacak. Programda, Yıldırım Bekçi’nin  şefliğindeki Üsküdar Musiki Cemiyeti sanatçılara eşlik edecek.
 
Klasik repertuvarın yanı sıra modern eserlere hâkimiyetiyle de dikkat çeken ve bu çok yönlülüğü sayesinde dünyanın dört bir köşesindeki orkestra ve şeflerle çalışma imkânı bulan çellist Alisa Weilerstein, piyano başında harikalar yaratan Inon Barnatan ile birlikte İstanbullulara tadına doyulmaz bir akşam yaşatacak. Program, 12 Kasım Perşembe günü CRR’de 20.00’de gerçekleşecek.
 
Ülkemizin yetiştirdiği en yetenekli kanun sanatçılarından biri olan Ahmet Meter, 13 Kasım Cuma günü 20.00’de CRR sahnesinde olacak. Kendine özgü yorumu ile büyük beğeni toplayan TRT sanatçısı Meter, dinleyicilere eşsiz bir kanun resitali sunacak. 
 
Caz dünyasının son yıllardaki en genç ve dikkat çekici isimlerinin başında gelen Zara McFarlane, müthiş sahne performansı ile 14 Kasım Cumartesi günü 20.00’de CRR’ye konuk olacak. MOBO ödüllerinde “En iyi Caz Sahnesi” dalında ödül alan İngilizlerin yeni caz starı Zara McFarlane, cazseverlere unutulmaz bir konser verecek.

Aşk şarkılarının büyülü sesi Monica Molina CRR’de

Dinleyenlerin içini ısıtan, bir parça melankolik, bir parça umut dolu ama her zaman romantik bir ses Monica Molina, en güzel şarkıları ile 15 Kasım Pazar günü 20.00’de CRR’de konser verecek. Birçok prestijli ödülün sahibi olan dünyaca ünlü İspanyol sanatçı Molina konserde; Tu Despedida (Your Farewell), Vuelo (I Fly), De Cal y Arena (Of Lime and Sand), A Vida (To Life), Autorretrato (Selfpotrait) ve Mar Blanca (White Sea) albümlerinin en iyi ve en yeni şarkılarını söyleyecek. Türkiye'de de sevilen ve ilgi gören aşk şarkılarının büyülü sesi Monica Molina, kendine özgü tarzı ile yeniden gönülleri fethedecek.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!