Doğan, İlhan Selçuk'a cevap verdi

Hasan Cemal'in son kitabında Cumhuriyet ve İlhan selçuk'u topa tuttu. Doğan grubu bu iddialara geniş yer verince, İlhan Selçuk dün Aydın Doğan'a bir soru sordu. Doğan yanıtladı:

Doğan, İlhan Selçuk'a cevap verdi
Doğan, İlhan Selçuk'a cevap verdi
GİRİŞ 07.12.2005 08:22 GÜNCELLEME 07.12.2005 08:22
Dün İlhan selçuk, kendisi hakkında ortaya atılan iddiaları değerlendirmiş ve Aydın Doğan'a; 'Bu yazılanlardan habeririniz var mı, Cumhuriyet aleyhine bir kampanya mı başlatıldı?' diye sormuştu.

Aydın Doğan dün bir mektupla İlhan Selçuk'a cevap verdi. İşte Aydın Doğan'ın Cumhuriyet'e yazdığı mektup:


Aydın Doğan'dan mektup


Sayın İlhan Selçuk ,


Bugünkü (dünkü) yazınızı üzüntüyle okudum.


Mamafih, üslubunuzda, öfkenizi dengelemeye, uzun yıllara dayanan dostluğumuzun oluşturduğu saygıya sadık kalmaya gayret etmeniz bu üzüntümü bir ölçüde hafifletti.


Hasan Cemal 'in "Cumhuriyet" gazetesindeki yıllarını anlatan kitabının böyle bir tartışma açması beklenirdi, ama itiraf edeyim, bu kitap dolayısıyla şahsımı hedef alan, beni polemiklerin içine çeken, böyle bir yazıyı hayal bile etmiyordum.


Daha da açıkçası, kitabın yarattığı burukluğun birkaç dakikalık telefon konuşmasıyla bana iletilebileceğini, sıcak kızgınlıkların böylece başlamadan sona ereceğini umut ederdim.


Ne yazık ki bu iş yazıya döküldü.


Benim de güzel bir sohbetin kestirme yolu yerine, yazının daha soğuk ve uzun yolunu tercih etmem zorunlu oldu.


İnşallah bu yoldan bir daha geçmek zorunda kalmayız.


Bir yayıncı olarak, zorunlu olmadıkça gazetecilerin işlerine müdahale etmemeyi ilke kabul ederim. Ama herhangi bir kişiye veya müesseseye karşı kasıtlı, örgütlü kampanyaya dönüşen bir "Harekât" ilkelerimle bağdaşmaz.


Böyle bir şeye asla müsamaha etmeyeceğimi bilmenizi isterim. Hele hele bu kişi İlhan Selçuk ve bu müessese "Cumhuriyet" gibi bir gazete ise, buna bigâne kalmam mümkün değildir. "Cumhuriyet" gazetesinin önemi ve yaşaması gereği konusundaki düşüncelerimi en iyi bilen insanlardan biri olduğunuza eminim. Bu sektörde birlikte yürüdüğümüz yıllarda, bu hissiyatımın sadece bir nezaket ifadesi olmadığını size de ispat ettiğimi düşünüyorum.


Hafta sonunda gazetelerde çıkan yayınlardan haberimin olup olmadığı sorusuna gelince.


Hayır yoktu.


Ben gazeteleri eve geldikten sonra okurum.


Özel konuşmalarımda veya kamuya açık beyanlarımda Cumhuriyet gazetesinin Türk basını için çok önemli bir müessese olduğunu ve mutlaka yaşaması gerektiğini defalarca ifade ettim. Bugün de bu düşüncem ve bununla ilgili samimiyetimde en küçük bir sapma yoktur.


Tek arzum, kitap etrafındaki tartışmanın benim dışımda ve tamamen gazeteciler arasında cereyan etmesidir.


Benim bu kitapla ilgim, sadece ve sadece okur olmaktan ileri geçmemektedir.


Unutmayınız ki, benim müesseselerimde de çok sayıda eski Cumhuriyet Gazetesi mensubu çalışmaktadır. Cumhuriyet sadece önemli bir gazete değil, aynı zamanda Türk basını için iyi bir de okuldur.


Cumhuriyet Gazetesi'ne ve size daha nice uzun ve başarılı yıllar diliyorum.


Saygılarımla.



Aydın Doğan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Listeyi gören inanamadı
Artık ücretsiz! Tüm emekliler faydalanabilecek! Bakan Işıkhan müjdeyi verdi