Haluk Şahin, Medya Platformu’nda..

Medya Platformu Derneği, 6 Temmuz 2007 Cuma akşamı, saat 20:00 de, Eyüpsultan Kültür Merkezi’nde gazeteci-yazar Prof.Dr.Haluk Şahin’i ağırlıyor.

Haluk Şahin, Medya Platformu’nda..
Haluk Şahin, Medya Platformu’nda..
GİRİŞ 06.07.2007 15:00 GÜNCELLEME 25.08.2020 16:15

‘Medya, siyaset ve seçim” konulu ‘Temmuz 2007 Medya Söyleşisi’nin konuğu, Haluk Şahin.. 22 Temmuz seçimlerine iki hafta kala Medya Platformu’nda Haluk Şahin’le medya siyaset ilişkisinin konuşulması oldukça dikkat çekici.

Medya Platformu, iki yıldır düzenlediği ‘Medya Söyleşisi’ni gelenek haline getirmek istiyor. Bu güne kadar çeşitli medya sorunları ele alındı ve gazeteciler davet edilen gazeteci konukla oldukça renkli tartışmalar gerçekleştirdi..

Başkan Mustafa Yürekli, yaptığı basın açıklamasında “Bu tartışmaları, kaydediyoruz.. Sonra da deşifre edip sitemizde yayınlıyoruz. İlerde kitap haline getireceğiz.” dedi. Medya Söyleşileri’nin kitap haline getirilmesindeki amaç, kalıcılaştırmak ve kaynak oluşturmak.

Haluk Şahin, 1941'de doğdu. 1964 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1968-1974 yılları arasında ABD'de gazetecilik üzerine M.A. ve kitle iletişimi dalında doktora yaptı. 1974'te yurda dönerek TRT'de İsmail Cem'in yayın planlama ve araştırma danışmanı oldu. 'Kitaplar ve Düşünceler' programını hazırladı ve sundu.

1975'te Politika gazetesinde Genel Yayın Müdürü Yardımcısı olarak yazılı basına geçti. Haftalık yazılara Politika’da başladı. Ayrıca günlük küçük fıkralar yazdı.

1977-1983 yılları arasında ABD'de üniversitelerde kitle iletişimi dersleri verdi. Asosye profesör oldu. Bu arada Milliyet Sanat Dergisi'ne ve Cumhuriyet gazetesine 'Amerikan Mektubu' başlığıyla yazdı.
İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi, Radikal gazetesi köşe yazarı, Kanal D’de yönetici... Ancak, Şahin, tüm diğer sıfatlarından vazgeçip yalnızca birini seçmesi gerekse, bu sıfatın 'yazar' olacağını söylüyor. Yazarlık yaşamına edebiyat dergilerinde öykü yazarak adımını atan Şahin, yurt içi ve yurt dışında yaptığı çok farklı alanlardaki akademik çalışmalarına rağmen, yazı hayatından kopmamaya çaba gösterdi.
Medya Platformu Başkanı Mustafa Yürekli, “Haluk Şahin, akademik arka planı olan, edebiyatçı gazetecilerimizden. Dünya basınını yakından izliyor.. Türk basın tarihini biliyor.. Şahin’in Medya Söyleşisi’nde medya siyaset ilişkisini ve medyanın seçim sürecindeki rolünü akademisyen titizliğiyle ve sanatçı duyarlılığıyla irdeleyeceğini, verimli ve keyfli bir sohbet kotaracağımızı düşünüyorum.” dedi.

TOPLANTI ADRESİ: 6 Temmuz 2007 Cuma akşamı, saat 20:00
EYÜPSULTAN KÜLTÜREVİ-
Nişancı Mah.Feshane Cad.No:21 Eyüp/İst.-
0212 563 16 65 – 616 00 98

www.medyaplatformu.org

 


 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı