AYD'den Anadolu ve internet medyası için hükümete önemli çağrı

Anadolu Yayıncılar Derneği yerel medyanın kâğıt fiyatları ve Türksat ücretlerinden dolayı zor bir dönemden geçtiği açıklaması yaparak sektörün yeni istihdam alanı olan internet medyasının basın kartı kolaylığı için hükümete çağrı yaptı.

AYD'den Anadolu ve internet medyası için hükümete önemli çağrı
AYD'den Anadolu ve internet medyası için hükümete önemli çağrı
GİRİŞ 10.01.2022 10:51 GÜNCELLEME 10.01.2022 10:52

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan'ın açıklaması şu şekilde;

Basınımız, Ülkemiz ve dünya gündeminin şeffaf, tarafsız ve doğru bir şekilde vatandaşlarımıza aktarılmasında, üstlendiği görev itibariyle en önemli kurumlarımızdan biridir.
 
 Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya hepimizin arzusudur. Evrensel meslek ilkeleri; kamu yararı, özel hayata saygıyı, hukukun temel ilkelerini üstün tutan bir anlayışla yapılan meslek icrası milletin basına duyduğu güveni daha da artacaktır. Basının itibarı bizler için önemlidir. Demokrasinin sağlam temellere oturtulmasında Gazetecilerin ve dolayısı ile medyanın çok önemli bir yeri vardır. 

Kâğıt fiyatlarından telif haklarına kadar birçok konuda özellikle yerel medya zor zamanlardan geçiyor. Türksat ücretlerinin yüksek olması sebebiyle yerel kanalların kapılarına kilit vuruluyor. Koronavirüs (Covid-19) Pandemi sürecinde yaşanan Ekonomik koşullarla beraber sektörde işsizlikler artıyor. Birçok yerel medya personel çıkartıyor. 
Sektörün yeni istihdam alanı olan internet medyası ise basın kartı başvurusu yapamıyor. Bunun için oluşturulmuş bir yasal zemin bulunmuyor.

Anadolu Medyası bu milletin vicdanı, sesi kulağı, Ülkesinin de can damarıdır. Anadolu medyası için gerekli düzenlemelerin bir an evvel yapılması gerekir

Anadolu yayıncılar Derneği Olarak, 10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü kutluyoruz. 
Görevlerini yaparken hayatını kaybeden tüm basın çalışanlarını da rahmetle anıyoruz.
 
Sinan Burhan
AYD başkanı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak