BirGün'den Emine Erdoğan hakkında peş peşe çirkin algı operasyonları

BirGün Gazetesi yeni bir algı operasyonuna girişerek Çevre Ajansı'nın Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulduğunu ve ihalelerde şahsının yetkili olacağı yönünde iddialar ortaya atmıştı. Yalan haberle ilgili yargılama süreci tamamlandı.

BirGün'den Emine Erdoğan hakkında peş peşe çirkin algı operasyonları
BirGün'den Emine Erdoğan hakkında peş peşe çirkin algı operasyonları
GİRİŞ 23.07.2022 12:54 GÜNCELLEME 23.07.2022 12:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BirGün Gazetesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan Çevre Ajansı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulduğunu ve ihalelerde şahsının yetkili olacağı yönünde ifadelere yer vermişti. Yapılana algı operasyonuyla da yetinmeyen gazete, Emine Erdoğan haberlerine getirilen erişim engeline dair haberlere de erişim engeli’ getirildiğini iddia etti. Sosyal medyadaki troll hesaplar ise bu yalan iddiaları yayarak bilgi kirliliğine neden olup kamuoyunu yanlış yönlendirdi.

"TEZKİP YAYINLANDI"

Asılsız iddialarla ilgili Emine Erdoğan'ın avukatı mahkemeye başvurdu ve yargılama süreci tamamlandı. Haberlerden dolayı gazetenin tekzip yayınlamasına karar verildi.

"YALANI MESLEK EDİNMİŞ KARA PROPAGANDA MERKEZLERİ"

Tezkip metninde “Yalanı meslek edinmiş kara propaganda merkezleri yayınlarında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı bir kuruluş olan Çevre Ajansı’nın Sayın Emine Erdoğan himayesinde kurulduğu ve ihaleler için şahsının yetkili olacağı yönünde gerçeğe aykırı iddialara yer verilmiştir. Ancak bu kötü niyetli haberlerle kamuoyunu yanıltarak gündemi meşgul etme çabalarına geçit verilmeyecektir” denilerek yargı sürecinin devam ettiği ifade edildi.

 
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Satılmış fondaş medya, kim parayı verirse ona kulluk eder bunlar
    Cevapla
  • hatsumi 1 yıl önce Şikayet Et
    yetmez ceza 1 jafta boyunca tum gazete buyuk puntalarla bunu yayinlayip t alanlarda bedava dagitmak ve 10 bin kisiyi doyurmak olmali
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!