Ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek: Anadolu Medya Ödülleri sahiplerini buluyor

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen "Anadolu Medya Ödülleri" programının sekizincisi bu sene düzenlenecek. Ödül törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

Ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek: Anadolu Medya Ödülleri sahiplerini buluyor
Ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek: Anadolu Medya Ödülleri sahiplerini buluyor
GİRİŞ 27.07.2023 15:52 GÜNCELLEME 27.07.2023 15:52

8. ANADOLU MEDYA ÖDÜLLERİ

Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen ve Anadolu medyasının vitrin programlarından birisi olan “Anadolu Medya Ödülleri” programının bu yıl 8’incisi yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen medya ödülleri alanında başarılı yerel medya kuruluşları ve başarı hikayesi oluşturan gazetecilere veriliyor. Aynı zamanda Anadolu medyasına katkı veren, toplumsal konularda, milli, manevi değerlere hassasiyetleri, yerel medyaya örnek teşkil eden yayın politikalarından dolayı, yaptıkları programlar ve yazdıkları yazılarla sevilen takip edilen ulusal medya kuruluşları, gazeteci ve yazarlar da ödüllendiriliyor. 

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen programda ödül verilecek alanlar ve başvuru şartları şöyle: 

YILIN ENLERİ:

YEREL MEDYASI
• Türkiye’de yerel olarak faaliyet gösteren, Radyo, Televizyon, Gazete, İnternet Gazetesi ve Dergi gibi faaliyet gösteren kuruluşlarımız değerlendirmeye alınacak olup, başvuru yapan kuruluşlarımız kısa yayıncılık hikayesi, görsel, fotoğraf, gazete ya da 2-3 dk. Video ile başvurabileceklerdir.  
YEREL TELEVİZYONU
• Yerel ve bölgesel olarak yayıncılık yapan, basın yayın ilkelerine bağlı, kurumsal yapısı ile bölgesinde aktif olarak yayınlarına devam eden ve sürekli gelişen büyüyen yapısı ile dikkat çeken kuruluşlarımız, örnek yayın kayıtları ve kısa kurumsal hikayeleri ile başvuru yapabilecektir.
YEREL GAZETESİ
• Yerel ve bölgesel olarak yayıncılık yapan, basın yayın ilkelerine bağlı, kurumsal yapısı ile bölgesinde aktif olarak yayınlarına devam eden ve sürekli gelişen büyüyen yapısı ile dikkat çeken kuruluşlarımız, örnek gazete ve kısa kurumsal hikayeleri ile başvuru yapabilecektir.
YEREL RADYOSU
• Yerel ve bölgesel olarak yayıncılık yapan, basın yayın ilkelerine bağlı, kurumsal yapısı ile bölgesinde aktif olarak yayınlarına devam eden ve sürekli gelişen büyüyen yapısı ile dikkat çeken kuruluşlarımız, örnek radyo kayıtları ve kısa kurumsal hikayeleri ile başvuru yapabilecektir.
YEREL İNTERNET HABER SİTESİ
• Yerel ve bölgesel olarak yayıncılık yapan, basın yayın ilkelerine bağlı, kurumsal yapısı ile bölgesinde aktif olarak yayınlarına devam eden ve sürekli gelişen büyüyen yapısı ile dikkat çeken kuruluşlarımız, örnek site kayıtları ve kısa kurumsal hikayeleri ile başvuru yapabilecektir.
YEREL PROGRAMI
• Yerel yayıncılık yapan medya kuruluşlarımızda istikrarlı, toplumsal karşılığı olan ve sosyal içerik, kültür sanat, Tarih, turizm gibi formatları barındıran programlar değerlendirilmeye alınacaktır. Kısa program kaydı, program künyesi ile başvuru yapılacaktır.
 
YEREL MUHABİRİ
• Yerel yayıncılık yapan medya kuruluşlarımızda istikrarlı ve yerelde toplumsal konuları ele alan haberleri ile dikkat çeken muhabirler değerlendirilmeye alınacaktır. Kısa örnek haber içerikleri ile başvuru yapılacaktır. (Fotoğraf ya da video)
YEREL KAMERAMANI
• Yerel yayıncılık yapan medya kuruluşlarımızda istikrarlı ve yerelde kamera çekimleri ile dikkat çeken kameramanlar değerlendirilmeye alınacaktır. Kısa örnek haber içerikleri ile başvuru yapılacaktır. (Fotoğraf ya da video)
YEREL SUNUCUSU
• Yerel yayıncılık yapan medya kuruluşlarımızda istikrarlı ve Türkçeyi kullanımı, sunumu ve diksiyonu ile dikkat çeken sunucu veya spikerler değerlendirilmeye alınacaktır. Kısa örnek sunum, anonsları ile başvuru yapılacaktır. (Fotoğraf ya da video)
YEREL GAZETECİSİ
• Yerel yayıncılık yapan basın kuruluşlarımızda yaptığı haberler ve yazıları ile dikkat çeken gazeteciler değerlendirilmeye alınacaktır. Kısa örnek haber, yazıları ile başvuru yapılacaktır. (Fotoğraf ya da video)
ULUSAL MEDYA
TELEVİZYON KANALI
• Ulusal yayıncılıkta İnsan hakları ve toplumsal değerlere saygılı, doğru, tarafsız, güvenilir yayıncılık ilkeleri ile toplumun tüm kesimlerine hitap eden, kişisel verilerin gizliliğine riayet eden, Şiddete, teröre, ayrımcılığa ve nefret söylemlerine yer vermeyen, demokrasiye katkı ve kamu yararı yayıncılığı benimseyen kuruluşlarımıza verilecektir.
GAZETESİ
• Ulusal yayıncılıkta İnsan hakları ve toplumsal değerlere saygılı, doğru, tarafsız, güvenilir yayıncılık ilkeleri ile toplumun tüm kesimlerine hitap eden, kişisel verilerin gizliliğine riayet eden, Şiddete, teröre, ayrımcılığa ve nefret söylemlerine yer vermeyen, demokrasiye katkı ve kamu yararı yayıncılığı benimseyen kuruluşlarımıza verilecektir.
TELEVİZYON PROGRAMI
• Medya kuruluşlarımızda toplumu bilgilendiren, farkındalık oluşturan, kamu yararına toplumsal konuları önceleyen programlar değerlendirmeye alınarak ödül verilecektir.
ANKARA TEMSİLCİSİ
• Medya sektöründe deneyimli meslek hayatı ve yaptığı çalışmalarla basın camiasının övgüsünü alan, yerel medyaya katkı veren, meslek ilkelerine bağlı gazetecilere verilecektir.
GAZETECİSİ
• Yazdığı yazılarla toplumsal konuları gündemde tutan, toplum değerlerini yazılarında ve yorumlarında savunan, her türlü gelişmeyi mesleki ilkeler doğrultusunda çekinmeden yazan, tarafsız, doğru, güvenilir habercilik anlayışı ile mesleğini sürdüren gazetecilere verilecektir.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Öğrenciler tekme tokat birbirine girdi: 7'si bir olup bayıltana kadar dövdü!