'Her gün 8 çocuk öldürülüyor'

BM Çocuk Fonu UNICEF, Yemen’de her gün ortalama 8 çocuğun ülkede yaşanan savaş nedeniyle öldüğünü ya da sakat kaldığını rapor etti.

'Her gün 8 çocuk öldürülüyor'
'Her gün 8 çocuk öldürülüyor'
GİRİŞ 19.08.2015 16:03 GÜNCELLEME 19.08.2015 16:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

UNICEF, Yemen’de devam eden çatışmalarda geçtiğimiz dört ay içinde 400’e yakın çocuğun hayatını kaybettiğini, 600’ünün ise yaralandığını dile getirdi. Kurum, yetersiz beslenme, sağlık hizmetlerin aksaması, okulların kapanması ve çocukların çeşitli gruplar tarafından silah altına aldığına dikkat çekti. Arap ülkeleri arasında en fakir ülke konumunda olan Yemen’de UNICEF raporu yaşanan trajediyi ortaya koydu. 
UNICEF’in Yemen Temsilcisi Julien Harneis, “Çatışma bölgesi Yemenli çocuklar için büyük trajedi. Çocuklar bombalar ya da mermi, hastalık ve yetersiz beslenme gibi giderek artan tehdit ile karşı karşıya hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Kimileri ise ölüyor. Bunun bu şekilde devam etmesine izin verilemez” dedi.  
UNICEF, Yemen’de yaşanan çatışmaların, çocukların hayatında bugün olduğu gibi gelecekte de yıkıcı sonuçlara yol açacağını raporda dile getiriyor. Ülke genelinde yaklaşık 10 milyon çocuğun (18 yaşından küçük olanlar) olduğunu belirten UNICEF, bunların yüzde 80’inin acil insani yardıma ihtiyaç duyduklarını zikretti.  
 
UNICEF, çatışmalar nedeniyle bir milyon 300 bin insanın evlerini de terk etmek zorunda kaldığını aktardı.  
 
‘Çocuklar Tehdit Altında’ başlıklı UNICEF raporu, çatışmaların son aylarda giderek arttığını ve mart ayı sonundan bugüne kadar 398 çocuğun öldürüldüğünü ve 605’inin ise yaralandığını ortaya çıkardı.  
 
Raporda, silah altına alınan çocukların sayısında artış görüldüğü, 2014'de 156 olan rakamın bu sene 377’e yükseldiğinin altı çizildi. 
 

YORUMLAR 4
  • trabzonlliii 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi ya günaydın nerde UNESCO nerde UNICEF taksim meydanında broşür dağıtmakla yardım.parası toplamakla olmuyor bu işler icraat yapın biraz icraat
    Cevapla
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak biz öldürüyoruz onları. aynen Suriyede öldürdüğümüz gibi.
    Cevapla
  • trabzonlliii 8 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka sen bizi abd ab yada israille karıştırıyorsun galiba
    Cevapla
  • furkan 8 yıl önce Şikayet Et
    israilin de öldürdüğünü söyleyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şoför 'Görmedim' demişti! İşte kadının otobüsün altında kalarak can verdiği görüntüler
Başkan Altay'dan sessiz sedasız öğrencilere yıllık 126,5 milyon TL destek