İslam dünyasındaki krizin sorumlusu ABD

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ;İslam coğrafyasında yaşanan sorunların sebebinin ABD'nin uyguladığı politika olduğunu söyledi.

İslam dünyasındaki krizin sorumlusu ABD
İslam dünyasındaki krizin sorumlusu ABD
GİRİŞ 23.09.2015 15:50 GÜNCELLEME 23.09.2015 15:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hamaney'e ait resmi internet sitesinde yayımlanan mesajda, bölgede yaşanan sorunların sebebinin ABD'nin uyguladığı politika olduğunu savundu.
Mesajda "Bugün, bölgedeki savaş, dökülen kan, onca yıkım, insanların yurtlarından olması, fakirlik, geri kalmışlık, ırklar ve mezhepler arasındaki ihtilaflar, Amerika'nın bu bölgedeki kötülük politikasından kaynaklanmaktadır" değerlendirmesinde bulunuldu.
Öte yandan İsrail'in Filistin halkına ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine yer verilen mesajda, bu konuların Müslümanların en önde gelen sorunları olduğu belirtildi.
Hamaney'in mesajında, "Büyük İslam ümmetinin bölgeleri olan Irak, Şam, Yemen, Bahreyn, Batı Şeria, Gazze, bazı Asya ve Afrika ülkelerindeki ağlanılası olaylarda dünya sömürgecilerinin parmaklarının olduğu görülmeli ve bunun çaresi için düşünülmelidir" denildi.

YORUMLAR 8
  • ASİLBEY Halil SOBA 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylemiş.Dünyada savaş,iç savaş,kargaşa,kardeş ve mezhep kavgası,sömürü varsa arkasında ABD başta olmak üzere İngiltere ve İsrail çıkar.
    Cevapla
  • eren yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet...Gerçekten de iran çok güçlü bir müslüman devleti olma yolunda hızla ilerliyor.Pakistan ve hindistan bile irandaki hızlı nükleer ilerliyişini endişeyle izliyormuş...Siz neden bahsediyorsunuz?
    Cevapla
  • recepci 8 yıl önce Şikayet Et
    tek sebep Meshep ayriligi baska bir sey degil. Ama baskalarina suc atmak kolay meshepciligi kaldirin ortadan bakalim amerika ve digerleri ne kadar etkili olacak.
    Cevapla
  • fuat özcan 8 yıl önce Şikayet Et
    şeytan şeytanlığını yapacak mühim olan mümin olduğunu idda edenler müminliğini ispat edebilecekmi? görünen edemedi. (müminler ancak kardeştir.hucurat 10) (Hep birlikte Allah'ın ipine yapışın, fırkalara bölünüp parçalanmayın; Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Birbirinizin düşmanı idiniz, Allah kalplerinizi uzlaştırıp kaynaştırdı da O'nun nimeti sayesinde kardeşler haline geldiniz. Ateşten bir çukurun kenarında idiniz; sizi oradan kurtardı. Allah size ayetlerini bu şekilde açıklıyor ki, doğruya ve güzele yol bulasınız.ali imran 103)
    Cevapla
  • dss 8 yıl önce Şikayet Et
    Kucuk amerika israil yani başinizda gik yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…