Merkel'den 'uçuşa yasak bölge'ye ret

Fransa, Suriye'de Ankara'nın ortaya attığı “uçuşa yasak bölge” fikrine yeşil ışık yakarken, Almanya Başbakanı Merkel'den ret yanıtı geldi.

Merkel'den 'uçuşa yasak bölge'ye ret
Merkel'den 'uçuşa yasak bölge'ye ret
GİRİŞ 30.09.2015 10:06 GÜNCELLEME 30.09.2015 11:36
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Merkel, Suriye'nin kuzeyinde mülteciler için oluşturulacak bir güvenli bölgenin mültecileri katliam riskiyle karşı karşıya bırakacağını söyledi. 

El Arabiya'nın haberine göre Berlin'de partisinin milletvekilleriyle görüşen Merkel, Suriye'nin kuzeyinde kurulacak bir güvenli bölge konusunda endişeli olduklarını açıkladı.

Srebrenica'da katledilen 8 bin Müslümana atıfta bulunarak, “Güvenliği garanti altına alamazsak ortaya Srebrenica'dan daha kötü bir durum çıkar,” dedi.

Buna karşılık Fransa Dışişleri'nden yapılan açıklamada, Paris'in Suriye'nin kuzeyinde mültecilerin yaşayabileceği uçuşa yasak bölge talebine olumlu yaklaştığı kaydedildi. Açıklamada Cumhurbaşkanı François Hollande'ın sözleri hatırlatılarak, “IŞİD ve rejim güçlerinin dışındaki tüm kuvvetlerin katılımıyla oluşturulacak uçuşa yasak ve mültecilerin gelerek yaşayabileceği güvenli bölge” fikrine Fransa”nın taraftar olduğu kaydedildi.

YORUMLAR 14
  • Mevlana Sevgisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Uçuşa yasak bölge, deli saçması gibi bir çözüm. Savaş durumunda bir çok şey mübah sayılıyor. Sen tanırsın karşındaki tanımaz bombayı sivillerin üzerine gönderince kim koruyacak ? Davutoğlu mu ? Savaşın ortasına sivilleri göndermek gibi bir saçmalık bu. Göndersen bile ÖSO nasıl alandan kaçtıysa sivillerde yine batıya kaçmaya çalışacak. Artı adamlar Türkiye'den kaçmaya çalışıyor. Uçaşa yasak bölgenin içinde nasıl kalması bekleniyor ?
    Cevapla
  • alihaydar 8 yıl önce Şikayet Et
    almanların savaşında osmanlının yardımı olmasa almanlar perişan olurdu ama şimdi aleyhimizde en şidetli düşman durumundadır işte almanların kalitesizlik nankörlük örneği olarak tarihe girecektir
    Cevapla
  • yunus 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye avrupaya ret cekip uçusa yasak bölgeyi olusturmalı
    Cevapla
  • Vatandaş-Turkey 8 yıl önce Şikayet Et
    Risk mi? Zaten yeterince ve fazlasıyla insanlar KATLEDİLMİŞ / KATLEDİLİYOR.
    Cevapla
  • sinani 8 yıl önce Şikayet Et
    sınır bizim sınırımız kimse karışamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı