Rusya o yasayı onayladı

Rusya lideri Putin yurtdışına asker göndermek için parlamentonun üst kanadından onay istedi. Parlamento da onay verdi.

Rusya o yasayı onayladı
Rusya o yasayı onayladı
GİRİŞ 30.09.2015 11:05 GÜNCELLEME 30.09.2015 16:40
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Federasyon Konseyi, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rus askerlerinin yurt dışında kullanılmasına ilişkin teklifine izin verdi.

Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov, Rusya ve Suriye'nin, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in talebi üzerine, terör örgütü DAEŞ'e karşı hava operasyonları düzenleyeceğini bildirdi.

Operasyonun amacını "DAEŞ'e karşı Suriye ordusuna sadece hava desteği sağlamak" olarak açıklayan İvanov, Rus ordusunun operasyonlarda hangi silahları kullanacağına ilişkin bilgi vermedi.

İvanov, kararın sadece hava operasyonlarını kapsadığını vurgulayarak, Rus askerlerinin karada kullanılmayacağını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndan döndükten sonra Rusya Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya davet etmişti. Putin, Rus askerinin sınır ötesinde kullanılmasına izin veren tezkere çıkartılması için parlamentoya teklif vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • Murad 8 yıl önce Şikayet Et
    Gavurdan dost olmaz.hepsi Suriye'den beter bir Türkiye istiyor.Allah yardımcımız olsun.içeriden HDpsi CHP'si PKK'sı vs dışarıdan ABD'si İsrail'i vs.hepsi işidci hepsi esedci hepsi apocu.şeytanların hepsi omuz omuza.
    Cevapla
  • milli irade 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlari görüp bir olup birlik olmamiz lazim
    Cevapla
  • EROL 8 yıl önce Şikayet Et
    daeş ve esed ikiside canidir. esede destek veren daeş ede destek verir. yalan söylüyorlar. bu esedi ayakta tutma çabalarının bir parçası.teröristin destekçileride teröristtir. esed kendi halkından olan 100 binlerce insanı çocok yaşlı demeden katleden bir teröristtir.
    Cevapla
  • MHP 8 yıl önce Şikayet Et
    haçlı seferlerine karşı hilal seferlerinin başlatılması şarttır
    Cevapla
  • mili mücadele 8 yıl önce Şikayet Et
    ne işid miş bu arkadaş aynı fikirde olmayan herkesin ortak düşmanı. ama nedense müslüman olmayan hiçkimse işid in düşmanı değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları'ndan Netanyahu açıklaması! Ebu Ubeyde iddialara son noktayı koydu
Yapay zeka nasıl düşünüyor?