İsrailli generalden şiddeti itirafı: Sebep biziz

Son dönemde Batı Şeria ve Kudüs'ta artan şiddet olayları devam ederken, İsrailli General'den itiraf açıklaması geldi.

İsrailli generalden şiddeti itirafı: Sebep biziz
İsrailli generalden şiddeti itirafı: Sebep biziz
GİRİŞ 03.11.2015 13:18 GÜNCELLEME 03.11.2015 13:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail Askeri İstihbarat Direktörü Tümgeneral Herzi Halevi, Kudüs ve Batı Şeria'da son dönemde artan şiddet olaylarının sorumlusunun İsrail politikaları olduğunu itiraf ederek, bu politikaların yol açtığı öfke ve umutsuzluğun Filistinli gençleri şiddete ittiğini söyledi.

İsrail Askeri İstihbarat Direktörü Tümgeneral Halevi, "Batı Şeria'daki şiddetin sorumlusu İsrail'in politikalarıdır. Yanlış poltiikalar Filistinli gençleri bu sonuca götürüyor" ifadelerini kullandı.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Halevi, birçok Filistinli gencin barış görüşmelerinin sonuçsuz kalmasından yıldığını ve 'kaybedecek bir şeyleri olmadığını düşünerek' bu saldırıları yaptıklarını söyledi.

'Taş atanı vur' emri onaylandı

İsrail Parlamentosu Knesset'in, taş atma cezasının ağırlaştırılmasına ilişkin kanun tasarısının ikinci ve üçüncü okumasını da onayladığı belirtildi.İsrail devlet radyosundan yapılan açıklamada, Knesset'in, kanun tasarısının yürürlüğe girmesi için gerekli üç okumadan ikinci ve üçüncüsüne de onay verdiği, söz konusu tasarının, taş atmaya en az 3 yıl hapis cezası verilmesini öngördüğü belirtildi.Tasarının 51 kabul, 17 ret oyuyla 120 üyeli meclisten geçtiği ifade edildi. İsrail yasalarına göre, kanun tasarılarını onaylamak için oturuma katılanlardan çoğunluğun onay vermesi yeterli oluyor. "Yangın benzinle söndürülmez" Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi Müdürü Fuad el-Hafeş ise taş atmaya en az 7 ay hapis cezası verilmesini gerektiren eski askeri kanunun değiştirilmesi için böyle bir adım atıldığını ifade etti.Hafeş, söz konusu tasarının, Yahudi yerleşimcilerin güvenliğini sağlamayacağını, emniyetleri için Filistin topraklarını terketmeleri gerektiğini kaydetti. Knesset'teki Ortak Arap Listesi üyesi Cemal Zehalika da "Yangın benzinle söndürülmez. Mevcut mevzuat, ateşe benzin dökmektir" dedi.Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında bir süredir gerilim ve çatışmalar yaşanıyor. İsrailli sivil ve askerlerin ekim başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında 70'ten fazla kişi hayatını kaybetti.

Habere göre, Halevi ayrıca sosyal medyada Filistinlilerin eylemleriyle ilgili paylaşılan video ve fotoğrafların da gençleri 'İsraillilere saldırmaya' teşvik ettiğini söyledi.

Son haftalarda Kudüs ve Batı Şeria'da çıkan çatışmalarda 60'tan fazla Filistinli ve 10'u aşkın İsrailli hayatını kaybetti. İsrail ordusunun öldürdüğü Filistinlilerin sayısında büyük artış görülürken, sosyal medyada paylaşılan çok sayıda videoda da İsrail askerlerinin yaralı Filistinlileri sokak ortasında infaz ettiği görülüyor.

YORUMLAR 1
  • Sakin Olalım 8 yıl önce Şikayet Et
    3 seçenek var. 1. suikast 2.sınırdışı 3. İsrail'in cici çocuk gibi görünmek için yaptığı bir proje.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi