Hamaney: ABD Irak’ta IŞİD’e destek veriyor

İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney, terör örgütü IŞİD'in kurulmasının arka planında Washington yönetiminin olduğunu ileri sürdü.

Hamaney: ABD Irak’ta IŞİD’e destek veriyor
Hamaney: ABD Irak’ta IŞİD’e destek veriyor
GİRİŞ 23.11.2015 18:12 GÜNCELLEME 23.11.2015 18:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başkent Tahran'da Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari'yi kabul eden Hamaney, ABD'nin Irak'ta doğrudan IŞİD'e destek verdiğini öne sürdü.

IŞİD'in kurulmasının ve desteklenmesinin arkasında başlıca ülke olarak ABD'nin var olduğunu ileri süren İran Lideri, "Terör örgütlerine karşı oluşturulan uluslararası koalisyonlar asla güvenilir değil" dedi
 
IŞİD ve Boko Haram gibi terör örgütleriyle mücadele için ABD ve Batılı ülkelerin işbirliği ve yardımına umut bağlanmasının yanlış olacağını savunan Hamaney, " Kesin olan bilgilere göre, Irak'ta ABD ve bölgenin bazı mürteci (gerici) ülkeleri doğrudan IŞİD'ı destekliyor" diye konuştu.
 
Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari, bugün Tahran’da düzenlenen Gaz İhracatçısı Ülkeler Forumu 3. Liderler Toplantısı’na katılmak için İran'da bulunuyor.

YORUMLAR 11
  • iskender yıldırım 8 yıl önce Şikayet Et
    sende zalim esede destek veriyorsun. ne farkın varki.
    Cevapla
  • Zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    sende eksik kalmiyorsunki
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    İran , İslam ümmetinin düşmanıdır .
    Cevapla
  • ordulu 8 yıl önce Şikayet Et
    Isramerika asıl dünya düşmanı ! Rusya çıkarlar için anasını bile satar ! Iran hangi at daha hızlı koşar ise , ondan ona zıplıyor ! Irak güçsüz olduğu için şamar oğlanı gibi oynatılıyor ! Dünya biliyor ve seyrexiyor ! Biz de aradan en az zarar ile çıkmaya hedefliyoruz ! Oyun türkiye üzerine oynanıyor farkındasanız !
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    syasi politika budur iste .
    Cevapla
  • asa 8 yıl önce Şikayet Et
    orta doğunun kirli ulkeleri iran ve İsrail iki ülkenin taşeron ulkeleri ise Amerika ve rusyadır bunlar 1979 dan bu yana kendi aralarında kardeş imzaları anlıyana
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Bayir Bucak’a saldiran Rusya-Esed-Iran-Hizbullah güçleri Türkmen topragi olan Bayir Bucak genelinde hakimiyet kurdu. Bölgedeki 25 bin sivil, katliam tehdidiyle yüz yüze! Bölgeye hakim olan rejim destekçisi Mihraç Ural'a bagli militanlar telsiz anoslarindan Müslümanlarin esleri için igrenç sözler sarfettigi belirilendi. KADINLARINIZI KAÇIRMAYIN, RUS VOTKALARIYLA GELIYORUZ Rusya ve Iran destegiyle Türkmen topraklarina göz diken Sebbihalardan birinin"Kadinlarinizi sakin Türkiye'ye kaçirmayin Rus votkalari ile evlerinize geliyoruz" diyerek bölgede katliam ve tecavüz tehditleri savurdugu ortaya çikti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!