''Güvenilecek tek ülke İran''

İran'da resmi temaslarda bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ile görüştü.

''Güvenilecek tek ülke İran''
''Güvenilecek tek ülke İran''
GİRİŞ 24.01.2016 09:44 GÜNCELLEME 24.01.2016 09:44
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Görüşmede, enerji alanında İran'ın bölgede güvenilebilecek tek bağımsız ülke olduğunu savunan İran Dini Lideri, "Çünkü bölgedeki bazı ülkelerin aksine, İran'ın enerji politikası İran dışındaki herhangi bir etkenden etkilenmez" diye konuştu. 

Ayetullah Hamaney, Cinping'in ziyareti sırasında gelecek 25 yılı içeren kapsamlı bir stratejik işbirliği oluşturulmasına dair iki ülke cumhurbaşkanlarının vardığı anlaşmayı "doğru" bir adım olarak değerlendirdi. İran Lideri, İran'a uygulanan ambargolar döneminde Çin'in İran için yaptığı işbirliğini unutmayacaklarını söyledi.

Batı, IŞİD için "İslam Devleti" demekte neden ısrar ediyor 

Konuşmasında ABD ve Batılı bazı ülkelerin IŞİD için " İslam Devleti " (Islamic State) ifadesini kullanmakta ısrar etmelerini eleştiren Hamaney, "Bu yaklaşım Müslümanlara saygısızlıktır ve sorunu çözmek yerine dolaylı yollardan bu tip grupların güçlenmesini sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Koalisyon "aldatmaca" ABD dürüst değil

ABD öncülüğünde terörizmle mücadele gerekçesiyle kurulan koalisyonu " aldatmaca" diye tabir eden İran Lideri," ABD tüm konularda böyledir ve asla dürüst değil " eleştirisinde bulundu.

YORUMLAR 11
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    biz güvenmiyoruz türkiyeli
    Cevapla
  • serhat 8 yıl önce Şikayet Et
    dindaşlarınız onun için
    Cevapla
  • hak soz 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen israille turkiye gibi .
    Cevapla
  • Ertantanngmail 8 yıl önce Şikayet Et
    Türk insanını etrafımızdaki tüm ülkelere düşman etmeye çalışıyorlar. Başta İran.
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu gördüğününüz sarıklı din adamı bir kaç tane düğmeye basarak israili bir saatte yok edecek güçtedir.Amerika genel kurmay başkanı martin dempseyin br basın toplasında yaptığı konuşmada,bu durum üstü kapalı olarak anlatılmıştır. Biraz dünyadaki resmi ve geçerli olan haberleri dinleme alışkanlığınız olursa,ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
    Cevapla
  • ilker 8 yıl önce Şikayet Et
    Tamam Abd güvenilecek ülke değil, ışid de islam ülkesi değil bunu herkes biliyor. Fakat Sen misin güvenilecek ülke!!! Güldürme insanları!!! Bir tane gavur ülkesiyle savaştın mı!!! Yalnız ehli sünnete düşmansın.
    Cevapla
  • hak soz 8 yıl önce Şikayet Et
    savasla ne ilgisi var !? enerji politikasi soz konusu arkadas once haberi oku sonra kunus ki dusmanligin ortaya cikmasin bari .
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    İlker:Biz türkiye olarak filistine bir tane silah verdi mi?Ama israile karşı savaşan filistine roket vern tek ülke iran deil midir? İsrail,filistine askeri sevkıyat yapan iran gemisini durdurdu ve roktlere el koydu diye bir haber başlığı vardı.Bunu incelersen ne demek istediğimi anlarsın.Kafanıza göre değil,çıkan haberlere öre konuşun.Tabiki israil iran askerlerini tutuklamayı göze alamadı.Böyle bir şey yapsaydı,iranın kendisini sokacağını biliyordu.İran uyuyan yılan gibidir.Direk doknmasan hiçbir şey yapmaz.Direk saldırı da bulunursan adamı bitirir.Bunu kafanıza koyun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!