YPG Menbic ve Rakka’ya saldıracak

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin ABD desteğiyle birlikte Menbic ve Rakka’ya operasyon hazırlığında olduğu belirtildi.

YPG Menbic ve Rakka’ya saldıracak
YPG Menbic ve Rakka’ya saldıracak
GİRİŞ 29.03.2016 09:39 GÜNCELLEME 29.03.2016 09:42
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Haber7 Özel

PKK’nın Suriye’deki kanadı PYD’nın askeri kanadı YPG’nin Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte ABD’nin desteğini alarak IŞİD’in elinde bulunan Rakka’ya ve Menbic’e birkaç gün içinde başlatacağı öğrenildi. 

YPG IŞİD BAHANESİYLE CERABLUS’A GİRECEK

Söz konusu kaynaklar operasyonla birlikte YPG’nin resmen Türkiye’nin insani güvenli bölge kurmak istediği Cerablus’a girmiş olacağını aktardı. 

YPG yetkililerinden alınan bilgilere göre Ocak ayından beri ABD ile yapılan görüşmeler sonucunda IŞİD’in militan geçişini sağladığı Menbic için birkaç gün içinde harekete geçilecek.  

Suriye'nin kuzeyinde sözde yönetim kurma peşinde olan YPG, DAEŞ'e saldırma iddiasıyla ABD'nin büyük desteğini alıyor. Örgütün amacı ise Fırat'ın batısına geçerek Mare hattını ele geçirmek ve burada öz yönetim ilan etmek.

TÜRKİYE’NİN TAVRI NET

ABD her ne kadar destek verse de Türkiye terör örgütü YPG’nin Fırat'bın batısına geçerek Cerablus ve Suriye’nin kuzeyine yerleşmesine karşı. 

Amerika'nın planı, Menbic'in dışarı açılan yolu ile sınır noktasını ele geçirmeleri için Kürt savaşçıları desteklemek. Fakat Türkiye ısrarla, Kürtlerin bu önemli sınır geçişinden sorumlu olmalarına karşı çıkıyor. Ankara hükümeti, ABD'nin desteklediği Kürt savaşçıları terörist olarak görüyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • polatli 8 yıl önce Şikayet Et
    Oraya vurup kırıp yerleşmeye kalkarsan.Amerika çuvalları geçirir başınıza bu o kadar basit değil istersen yükseklerde fazla uçma.TURKUN GÜCÜNÜ RUSLARA VE AMERIKANLARA gosterin
    Cevapla
  • BOP 8 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan mekanın cennet olsun her dediğin çıkıyor...
    Cevapla
  • zaza siverek 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ermeni zerduşlara fırsat vermeyin vurun gitsin
    Cevapla
  • Kurdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlara vesile olsun.Rabbim sizlere nasip etsin.
    Cevapla
  • VATANSEVER 8 yıl önce Şikayet Et
    o kürdistani kurudursa türkiye iclerine saldıracaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?