AK Parti'den toplantıyla ilgili önemli açıklama

Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Partili vekillerin Başbakan Erdoğan'la yaptığı toplantıyla ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulundu.

AK Parti'den toplantıyla ilgili önemli açıklama
AK Parti'den toplantıyla ilgili önemli açıklama
GİRİŞ 16.04.2014 13:30 GÜNCELLEME 16.04.2014 14:32
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik: "Gerek Cumhurbaşkanlığı seçimi, gerekse 3 dönem kuralı ile ilgili hususlar, 18 Nisan 2014 tarihinde yapılacak Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, ardından Büyük Kongre delegeleri ile yapılacak bir toplantı ve mayıs başında, daha sonra yeri belirlenecek olan 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda ele alınacak ve böylelikle nihai bir karara varılacaktır."

Çelik, AK Parti Milletvekilleri İstişare Toplantısı devam derken yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda, 30 Mart seçimlerinin geniş bir değerlendirmesinin yapıldığını, milletvekillerinin seçim sonuçları ile ilgili görüş ve kanaatlerini söz alarak paylaştıklarını kaydetti.

Toplantıda, 10 Ağustos'ta ilk tur oylaması yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak gurubun eğilimi, dağıtılan anket formları ile sorulduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Toplantıda ele alınan bir diğer husus, tüzüğümüzde yer alan 3 dönem kuralı olmuştur. Bu konu ile ilgili bir değişiklik yapılıp yapılmaması gerektiği yine dağıtılan anket formlarıyla milletvekillerimize sorulmuştur. Her iki konu ile ilgili olarak doldurulan anket formları Genel Merkezimiz tarafından değerlendirilecektir.

AK PARTİ'DE KRİTİK TARİH: 18 NİSAN

Gerek Cumhurbaşkanlığı seçimi, gerekse 3 dönem kuralı ile ilgili hususlar, 18 Nisan 2014 tarihinde yapılacak Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, ardından Büyük Kongre delegeleri ile yapılacak bir toplantı ve mayıs başında, daha sonra yeri belirlenecek olan 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda ele alınacak ve böylelikle nihai bir karara varılacaktır.

2002'deki 3 Kasım seçimlerinden sonra, Sayın Başbakanımızın milletvekili olmamasından dolayı, kimin başbakan olması gerektiğinden, 2007'de Cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiğine kadar birçok önemli husus, hep geniş çaplı istişare ve değerlendirmeler sonucu ortak akılla karara bağlanmıştır."

"Halkımız neyi isterse o olacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok önemli konuda istişare, nabız tutma ve eğilimlerin belirlenmesi hususunu, AK Parti camiası ile sınırlı tutmadığını belirten çelik, STK'ların, kanaat önderlerinin, nihayet sokaktaki vatandaşın ne istediğinin tespit edilmeye çalışıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak aynı tavrın ve tutumun ortaya konacağından kimsenin şüphesi olmamasına vurgu yapan Çelik, "AK Parti, Türkiye'nin partisi olmayı başarmış tek siyasi harekettir. Türkiye'nin isteği ve arzusu bizim de istek ve arzumuzdur. Halkımız neyi isterse o olacak, halkın istemediği ise olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 10
  • oğuzhan bektaş 10 yıl önce Şikayet Et
    Özalın partisinin durumuyla ak parti aynı değil. Ve bu cumhurbaşkanını halk seçeceği için pasif değil aktif bir cumhurbaşkanı olacak bunu bizzat başbakanda söyledi.Özalla karşılaştırmaları yanlış buluyorum çünkü özal cumhurbaşkanlığına çıkarken bir yerel seçim hezimetine uğramıştı erdoğan ise aksine bir zaferle ayrıldı
    Cevapla
  • h.avni akman 10 yıl önce Şikayet Et
    3 DEĞİL 2 DÖNEM....... Başbakanımız ve bir kaç vekil hariç 3 dönem bile fazla.Bunu 2 döneme indirmek gerekir.Sonuçta partiyi ayakta tutan parti başkanıdır.Parti başkanıda halk tarafından karşılık bulmuyorsa oda 3 dönem sonunda bırakmalıdır.Tüm seçimlerinde zaferle ayrılan bir parti başkanına 3 dönem şartı uygulanmamalı.Onun sn.başbakanımız hariç diğer vekiller 2 dönem sonunda bırakmalı.O 2 dönem sonunda ülkemden nice cevherler çıkar.Aksi taktirde onlarında önü kesilmiş olur.
    Cevapla
  • ömürcan 10 yıl önce Şikayet Et
    bu millet yanlış yapmaz..... kendisine yanlış yapılmazsa...
    Cevapla
  • ömürcan 10 yıl önce Şikayet Et
    anap .. hasan celal güzel...akp ve ..... anapın sonunu özalın c.başkanı olması değil, medya (hürriyet gazetesi)ile el ele veren semra hanımın anap genel başkanlığına muhafazakarların desteğini alan hasan celal güzele karşılık, mesut yılmazı getirtmesi ile son bulmuştur. kaldı ki özal yıldırım akbulut gibi çapsız bir vekili (sırf kendine sadık diye) geçiş başbakanı olarak atamıştır. akbulutun kifayetsiz başbakanlığı aydın doğan destekli medyanın ve semra hanım destekli liberal, potalcı .... mesut yılmazın gelmesi ile muhafazakarlıktan uzaklaşan anap 28 şubat sürecinde bu millete de ihanet ederek millet onu sandıkta bitirmiştir.tabi ki bunda, gene aydın doğan destekli tansu çillerin payı çoktur. çünkü her ikisi aynı tabandan oy almaktaydı.o zaman için anap için doğru olan hasan celal güzel idi. ama ne çare ki, hasan celal hem muhafazakardı, hem inançlıydı. yani doğan medyanının istemediği kişiydi. şimdi akp nireeeeeeeee aydın doğan niree.. aydın doğanın akp de esamesi okunmaz esamesiii...
    Cevapla
  • Taha Bilal Mustafa kekeç 10 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bir kanıda olduğunuzu düşünüyorum saygı duymak siz saygı değer yorumcuların dır.. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olması hem Türkiye Cumhuriyeti adına Hem de Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları adına büyük bir şanstır.Neden diye soracak olursanız 12 yıldır.Başbakanlık görevini sürdüren Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi ileri bir dizayn olan Cumhurbaşkanlığına aday olup seçilmelidir.Bu yüzden Cumhurbaşkanı olması için herhangi bir engel yoktur.Eğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi olursa Peki Başbakan kim olacak sorusuna gelince şahsi kanaatim Numan Kurtulmuş.Ahmet Davut Oğlu,Mehmet Ali Şahin Bu üç isim arasında gidip gelinecektir.Fakat Cumhurbaşkanı olmak yerine Bülent Arıncı Aday gösterip Başbakanlık görevine devam etmelidir.Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi.Şu Paralel yapı temizlenene kadar böylelikle kim aday olacak sorunu çözülmüş olur Şahsi kanaatim Cumhurbaşkanlığı için en uygun Aday Bülent Arınç Beyefendidir.İyi günler diliyorum Haber 7 Ekibi sağlıcakla kalın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı