AK Parti vekillere 'Köşk'e kim çıksın' anketi

AK Partili milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı için 3 ismi önerecekleri bir ankete katılacak.

AK Parti vekillere 'Köşk'e kim çıksın' anketi
AK Parti vekillere 'Köşk'e kim çıksın' anketi
GİRİŞ 16.04.2014 06:21 GÜNCELLEME 16.04.2014 10:37
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Milliyet'in haberine göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partili milletvekilleriyle bugün yapacağı toplantıda dağıtılacak formda vekillerden "Cumhurbaşkanlığı seçimi için akıllarındaki üç ismi" forma yazları istenecek. Formları dolduran milletvekillerinin ad ve soyadlarını yazmaları istenecek.

ERDOĞAN KÖŞK İÇİN ANKET YAPTIRACAK

Erdoğan'ın Ak Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle yapacağı toplantıda yerel seçimlerinin sonuçları değerlendirilecek; başarılı ve başarısız iller tartışılacak. Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına yönelik mesajı da bu toplantıda milletvekillerine vermesi bekleniyor.

Toplantıda, hazırlanan anket formunun da dağıtılması bekleniyor. Böylece parti vekillerin, Cumhurbaşkanı adaylarını öğrenmiş olacak. Formda 3 bölüm yer alıyor. Birinci bölümde "Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi aday göstermek istersiniz?" diye sorularak üç isim yazmaları isteniyor.

İkinci bölümde, "Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili görüş ve önerilerinizi belirtiniz" denilerek vekillerin ucu açık cevaplar vermesi isteniyor.

Formları dolduran milletvekillerinin ad ve soyadlarını yazmaları için de formda bölüm bulunuyor. Böylece kimin, hangi ismi önerdiği açık olacak.

AK PARTİLİLERE 3 DÖNEM DE SORULACAK

Üçüncü bölümde ise milletvekillerine Ak Parti tüzüğüyle ilgili bir soru yöneltiliyor. "Tüzüğümüzde yer alan seçilmeye ilişkin sınırlamayla ilgili görüşünüz nedir?" diye sorularak "Sınırlamalar kaldırılmalı" veya "Mevcut düzenleme devam etmeli" seçeneklerinden birinin tercih edilmesi istenecek.

Son bölümde yer alan soru, Ak Parti'de, "üç dönem görev, bir dönem dinlenme" kuralının yeniden tartışmaya açılacağı şeklinde yorumlandı. Ak Parti Tüzüğü'nün 132. maddesi, üç dönem siyaset yapanlara bir dönem ara verme zorunluluğu getiriyor. Tüzük gereği yeniden aday olamayacaklar arasında Erdoğan'ın da aralarında olduğu 70'in üzerinde isim bulunuyor.

YORUMLAR 19
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim . c. başkanlıgı seçimi yapılacagı beyanını yanlış buluyorum aslında halkın seçmiş oldugu çogunluk ile oldugundan parlamento ustü olacagından seçilecek koltuga içraatçi akdif bir lider gerekmekdedir. şü an ülkemizde başkanlık makamına layık olan dolduracak olan başbakanımızdır. mevcut c. başkanlıgı pasif yetki darlıgı oldugundan dolayı abdullah bey gibin degerli insanların olması daha dogru olacakdır.
    Cevapla
  • oğuzhan bektaş 10 yıl önce Şikayet Et
    Harekette bereket vardır. 3 dönem kuralı ak partiyi ak parti yapan kuraldır vesayın başbakanın köşke çıkması çok isabetli bir karardır başbakanlığada abdullah gül veya ahmet davutoğlu getirilmelidir
    Cevapla
  • İrfan AKDOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞİMDİ AK PARTİDE BULUŞMA ZAMANI. ŞİMDİ AK PARTİDE BULUŞMA ZAMAN 30 mart 2014 seçimlerinde çeşitli sebeplerle Ak parti sevdalıları başka partilere veya bağımsız adaylara oy verdiler. Kimi arkadaşı,akrabası,dostu olduğu için, kimi mevcut akparti belediyesinin başarısızlığından dolayı ders vermek için,kimi Ak parti belediye başkan adayı,belediye meclis üye adayı veya İlgenel meclis adayını beğenmediği için, hatta kimisi akpartiyi destekleyen muhtar adayına kızdığı için Ak partiye oy vermedi. Kimi Ak parti belediye başkan aday adayı,kimi belediye meclis üyesi aday adayı,kimi İlgenel meclis aday adayı iken aday olamadığı için küstü darıldı,kızdı,gücendi Ak partiye oy vermedi hatta muhalefete geçenler veya muhalefete çalışanlar oldu. Kimi gülen cemaatindendi veya cemaat sempatizanı idi,Ak partinin cemaate yüklenmesini kaldıramadı Ak partinin aleyhinde çalıştı.kimi yolsuzluk ile ilgili videolardan ve yayınlardan etkilendi. Ak partiye oy vermedi.Kimi Ak partinin kazanamıyacağını sanıp kazanan taraftan olmak istedi, ve
    Cevapla
  • canercan 10 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah GÜL. Sayın Abdullah GÜL ve Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın yer değiştirme olasılığı bütün gayri meşru yapıları rahatsız etmektedir. Sayın Abdullah GÜL'ün halkımızın gönlünde yeri büyüktür Abdullah GÜL ile AK parti oyları yüzde elliyi düşmesi mümkün deyildir. Abdullah GÜL harici adayların Ak partiyi toparlama ihtimali yoktur. aksi durumda Ak parti Anap durumuna düşer. ülkemizde tekrar koolisyon dönemlerine geri döner. iktidar gayrı meşru yapılar, medya patronları, vs. iktidar olur.
    Cevapla
  • Furkan Kurnaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı. gül devam etmeli anayasa değişmeden başbakan yerinden ayrılmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli Bakana 4 fotoğrafla cevap!
İsrail'de savaş kabinesi krizi! Gantz'tan Netanyahu'ya tehdit