Süpriz koalisyon hamlesi! İlk temas gerçekleşti

CHP yönetici heyeti, koalisyon veya azınlık hükümeti kurma ihtimallerini değerlendirmek üzere ilk teması MHP ile gerçekleştirdi.

Süpriz koalisyon hamlesi! İlk temas gerçekleşti
Süpriz koalisyon hamlesi! İlk temas gerçekleşti
GİRİŞ 12.06.2015 07:25 GÜNCELLEME 12.06.2015 11:46
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet senaryoları içinde kendisini avantajlı olarak gören CHP, diğer muhalefet partileri ile temaslarına başladı.

Alınan bilgilere göre, partinin üst düzey yöneticilerinden oluşan bir grup, MHP kurmayları ile görüşerek CHP-MHP işbirliğine yönelik nabız yokladı.

MHP kurmaylarının CHP ile işbirliğine soğuk bakmadığı ancak aritmetik olarak hükümeti kurmak için HDP’nin de desteğine ihtiyaç duyulması nedeniyle bu konudaki şartlarını anımsattıkları öne sürüldü.
 
TBMM grubundan yöneticilerin de bulunduğu ileri sürülen görüşmede, MHP heyeti CHP ile işbirliğine soğuk bakmadığını, ancak CHP başkanlığındaki bir hükümet için HDP’nin oyuna ihtiyaç duyulmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

MHP ise temas kurulduğu yönündeki bilgileri doğrulamadı.

CHP heyetinin, HDP heyetiyle bu hafta içinde temas edebileceği ifade ediliyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 45
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    bahceli ssk müdürü ülkeyi batırmaya yemin etmişler bahceli bey asla ülkücü dava adamı asla degildir israil dış iç güçler emir verdiler bahceli bey ecevite böyle baston olmuştur bahceli bey solcudur chpninde vagonudur agaları böyle istedi ülke eskiye dönmüştür artık yazıklar olsun bunlara koz verenlere ak parti birinci gine asla bunlara yedirmez hele bahceli bey çok tehlikeli biri seçimde asla ortak olmam diyen bu zat çark etti 380 derece ben açıgım dedi agaları emir verdi çark ettiler görecez uyan millet uyan ülke batacak chp mhp hdp israil iç güçler dış güçler bizi yönetcek bunlar degil vesallam
    Cevapla
  • osmanlılar 8 yıl önce Şikayet Et
    ha gayret kurun su purejeyı israil dort gozle beklıyor adamlar sımdıden kutlamalara başladılar chp mhp hdp hadı buyrun sımdı kurunda gorelım sızlerı
    Cevapla
  • Yakup 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin aga babalari secimlerden onceki planari dogrultusunda CHP,MHP,ve disaridan HDP destekli hukumet kurulacak.Bunlar sanki kendi istekleri dogrultusunda birsey yapiyorlarmis gibi insanlarimizi aldatmacadir.Daha onceki Kooaliyon donemini hatirlayanlar Rahsan Hanimin tum hakaretlerine ragmen nasil uysallastigini ve koalisyon yaptigini animsarlar.Bunlarin hicbiri kendi iradesiyle hareket edebilecek liderler degiller.Fazla kivirmadan kurun su hukumeti de yeni yetisen nesiller ogrensinler rahatin bollugun insanlara nasil battingini.
    Cevapla
  • abdullah oflaz 8 yıl önce Şikayet Et
    chp azınlık hükümeti kurarsa akpartinin üzerine gider ve 17/25 aralık tekrar gündeme gelir,ak partiyi eritip miras yeme peşine düşecekler gibi!
    Cevapla
  • ulkucu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli inşallah mhp yi tarihe gömmez.umut ediyorum.
    Cevapla
  • vatandaş.... 8 yıl önce Şikayet Et
    gömdü bile göremiyormusunuz cumhurbaşkanlığı seçiminde ve bu son seçimde işbirlikcilerine bir bak istersen..rahmetli Alparslan türkeşin siyasetine hiç benziyormu arkadaşım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli oldu!
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV