Şehit yakınlarına ücretsiz tedavi

Diş hekimi Deniz Çağında, on aydır şehit eş ve çocuklarının tüm diş tedavilerini gönüllü olarak ücretsiz yapıyor.

Şehit yakınlarına ücretsiz tedavi
Şehit yakınlarına ücretsiz tedavi
GİRİŞ 11.01.2016 12:57 GÜNCELLEME 11.01.2016 12:57

Şehit haberleri üzerine büyük üzüntü yaşayan ve şehit yakınlarına dostluk eli uzatmak isteyen İzmirli diş hekimi Deniz Çağında, bir akşam sosyal paylaşım sitesine yüklenen bir fotoğraftan ilham alarak kolları sıvadı. Fotoğrafta bir taksicinin araba camının arkasına “Şehit eş ve yakınlarına taksim ücretsizdir" yazısını astığını gören Çağında, şehit ve eş çocuklarına ücretsiz diş tedavisi uygulamaya karar verdi.

10 aylık süre içerisinde sadece 11 hastaya baktığını belirten Çağında, “10 ay gibi uzun bir sürede sadece 11 hastaya baktık. Şehit eşlerimiz ve çocukları çok onurlu insanlar ama bilmeliler ki; bu benim vatani görevlerimden birisi. Yaptığım hizmetten yararlanmak da onların en asli haklarından bir tanesi. Ne kadar çok ihtiyaç sahibine ulaşırsam ben de görevimi bir miktar da olsa yerine getirdiğimi düşüneceğim. Şehit eş ve çocuklarına kapım sonuna kadar açık. Sadece dolgu ve diş çekimi değil ihtiyaç dahilinde olan her türlü diş tedavilerini yapmak benim boynumun borcudur" diye konuştu.

"Benim de mesleğimle ilgili yapabileceğim bir şey var"

Diş hekimi Çağında, uygulamaya karar verme sürecini şöyle anlattı: “Şehit haberi alıyor üzülüyorduk. Arkadaş ortamında bu üzüntümüzü konuşmakla yetiniyorduk. İçten içe bir şeyler yapmak istiyordum. Bir gün sosyal medyada İstanbul'da bir taksicinin fotoğrafına rastladım. Taksici arkadaşımız taksisinin arkasına 'şehit eş ve yakınlarına taksim ücretsizdir' yazmış. Bunu görünce çok duygulandım. 'Benim de mesleğimle ilgili yapabileceğim bir şey var' dedim. Hemen reklamcı bir arkadaşıma telefon edip pankart hazırlattım. O taksiciye de ulaşmak isterdim ama telefon numarasına ulaşamadım. 'Senin sayende böyle bir şeye kalkıştım' demek isterdim."

Tehdit telefonları aldı

Uygulamayı başlattıkları ilk zamanlarda moral bozucu telefon aldıklarını söyleyen Çağında, “Birkaç kendini bilmez 'asarız, keseriz' diye konuştu. Bu fikirden hoşlanmayan gruplara gereken cevabı verdik. Benim elimden gelen buydu ve devam ettim. Ankara'dan, İstanbul'dan, Elazığ, Hakkari ve Kars'tan da çok sayıda teşekkür telefonu aldık. Bazı laboratuvarlardan destek telefonları geldi. Destek alınca işimize dört elle sarıldık ve gurur duyduk. Belki birileri bizden feyiz alır mutluluğu ile yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Biz yardımsever bir halkız unuttuk mu?

Şehit eş ve çocuklarına ücretsiz tedavi uygulamak istediğini kaydeden Çağında, sözlerini şöyle tamamladı: “Şehit eşlerimiz ve çocukları çok onurlu insanlar ama bilmeliler ki; bu benim vatani görevlerimden birisi. Yaptığım hizmetten yararlanmak da onların en asli haklarından bir tanesi. Ne kadar çok ihtiyaç sahibine ulaşırsam ben de görevimi bir miktar da olsa yerine getirdiğimi düşüneceğim. Türk halkı olarak yardım eli uzatmasını bilen bir halkız. Biz birbirimize destek olmayı ve yardım etmeyi unuttuk sanırım. Başka insanlara da vesile olursak ne mutlu bize."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!