Gül hastalığından böyle kurtuldu

32 yaşındaki makyaj bloggerı Lex Gillies, gül hastalığı olarak da bilinen rosaceadan gluten diyetiyle kurtulduğunu iddia etti.

Gül hastalığından böyle kurtuldu
Gül hastalığından böyle kurtuldu
GİRİŞ 28.11.2016 10:02 GÜNCELLEME 28.11.2016 10:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Genç kadının yüzündeki kızarıklıklar üniversitede başladı ve bütün uğraşlarına rağmen ne kurtulabiliyor, ne de makyajla kapatabiliyordu.

Gün geçtikçe özgüvenini kaybeden ve utancını gizleyemeyen Lex, hastalığı yüzünden işinden de ayrılmak zorunda kaldı.

Makyaj bloggerı Lex'in, gluten ve stresten kurtulmak gibi hayatında yaptığı köklü değişiklikler yüzündeki kızarıklıkların azalmasını ve cildini kabullenmesini sağladı.

Eskiden yüzünün domates gibi olduğunu söyleyen Lex'in hastalığı zamansız bir şekilde kendini gösteriyordu. Şimdilerde ise ayda sadece 2 kez kızarıyor.


İlk kez üniversitede teşhis konulan genç kadının hastalığını stres, sert hava koşulları, sıcak içecekler, sıcak banyo, alkol, baharatlı yiyecekler ve enerji içeceklerinin tetiklediği düşünülüyor.

Potansiyel tedaviler konusunda araştırma yapan Lex, bazı besinleri ve stresi bırakarak, hayatında bazı değişiklikler yaparak kızarıklıklardan kurtulabileceğini öğrendi. Gluten diyetine başlayan genç kadın saç düzleştirmeyi bile bıraktı.

Gül hastalığı belirtileri:

Gül hastalığı, genellikle ciltte kızarıklıklarla başlıyor. Ancak hastalık ilerledikçe aşağıda semptomlara da rastlanması muhtemel...

-Yanma ve batma hissi
-Sürekli kırmızılık
-Kabarcıklar
-Ciltte kılcal damarların belirginleşmesi

KAYNAK: DAİLY MAİL
YORUMLAR 1
  • Selimm 7 yıl önce Şikayet Et
    Bende de var iki yıldır.bir bakım ürünü yazdı doktor.bakalım ne olcak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız