Trabzon hurmasının faydaları nelerdir?

Halk arasında cennet hurması ve amme de denilen trabzon hurması bu mevsimin gözdeleri arasında yer alıyor. İçeriğindeki yoğun antioksidan sayesinde mide ve bağırsak dostu olan trabzon hurması nasıl tüketilir?

Trabzon hurmasının faydaları nelerdir?
Trabzon hurmasının faydaları nelerdir?
GİRİŞ 10.12.2021 17:42 GÜNCELLEME 10.12.2021 17:48
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yoğun bir antioksidan kaynağı olan cennet hurması birçok hastalığa iyi geliyor hatta eskilerden beri alternatif tıpta tedavi yöntemi olarak kullanıyordu. Ciltteki sorunlardan göz hastalıklarına birçok yerde güvenle kullanılan cennet hurması meyvesi lif açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Pek çok kişi tarafından sevilerek tüketilen bu meyvenin nasıl ve ne şekilde yenileceği de merak konusu oluyor. Cennet hurmasını dilimleyip olduğu gibi yiyebileceğiniz gibi kurutarak da yiyebilirsiniz.

Bozanın bilinmeyen faydaları: Öksürüğü keser, hazmi kolaylaştırırBozanın bilinmeyen faydaları: Öksürüğü keser, hazmi kolaylaştırır



 

Hindistan cevizi yağının cilde faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı ne işe yarar?Hindistan cevizi yağının cilde faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı ne işe yarar?


CENNET HURMASININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Kilo vermeye yardımcı: Cennet hurması meyvesi içeriğinde çok az yağ ve karbonhidrat bulunur. Bu nedenle iyi bir diyet yaparak fazla  kilolarını vermek isteyenler bu meyveden büyük ölçüde faydalanır. 

  • Enerji verir: Cennet hurması yüksek potasyum ve şeker içeriğinden dolayı doğal bir enerji verici olarak kabul edilir. Günde 1 adet tüketilen cennet hurması herhangi bir güç dolu aktiviteyi gerçekleştirmek için bize anında enerji verebilir. Yorgunluk ve stresin giderilmesi için iyi bir seçimdir.

  • Bakır Deposu: Potasyum, mangan, bakır ve fosfordan oldukça zengin olan cennet hurmasının 100 gr'ı, günlük mangan içeriğinin %15'ini, günlük bakır içeriğinin ise %12'sini kapsar. Bakır içeriği, bağışıklık sistemi desteklediğinden, savunma sistemini kuvvetlendiren enzim yapısına katılır. Yani, vücudu savunan mekanizmaların çalışmasına yardımcı olur. Bakır da en az mangan kadar bağışıklık sistemi desteklemesinin yanında, kırmızı kan hücrelerinin de yapımını sağlar.

  • Tam bir antioksidan Kaynağı: Sağlık için yaralı olan değerli antioksidanları içerir. Taze meyvesi, likopen, lutein, zea-ksantin, kripto-ksantin, beta-karoten ve A vitamini gibi diğer antioksidanları da içerir. Aynı zamanda bu bileşikler, çeşitli hastalık süreçlerinde rol oynayan, vücudun savunma sistemini bozan metaboliklere karşı, vücudumuzu koruyucu etki gösterir.

  • Sindirim Sistemini düzene sokar: Lifler, bildiğiniz gibi, iyi bağırsak hareketleri için gereklidir. Bu lif bakımından zengin meyvelerin düzenli kullanımı bağırsak hareketiyle ilgili sorunları hafifletebilir ve böylece sağlıklı bir sindirim sisteminin korunmasının yolunu açabilir. Cennet hurmasında bulunan bileşenler, bağırsak hareketini düzenler, böylece ishalden kurtulma sağlar. Bu da sindirim sistemini sağlıklı tutmaya yardımcı olur.

  • Hipertansiyona iyi gelir: Sodyum, aşırı diyete dahil edildiğinde hipertansiyonu tetikleyebilir. Trabzon hurması, düşük sodyum seviyelerine sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, hipertansiyonu olanlar için tasarlanmış dengeli bir düşük sodyum diyetinin bir parçası olarak kullanılabilir.

  • Kalp Sağlığını korur: Yüksek lif hipertansiyonu önlerken, kalp sağlığını da korur. Bağışıklığı güçlendirerek, hastalıklara karşı korur. İçeriğinde bulunan fazla karbonhidrattan dolayı, şeker hastalığı olan kişiler yarım cennet hurmasının bir ara öğünde tüketebilirler. 

  • Mide ve bağırsak problemlerine son: Yoğun miktarda lif içermesi, mide-bağırsak sisteminin çalışmasını sağlayarak, kabızlığı önler. Mide bağırsakta oluşabilecek irritabl bağırsak sendromunu engeller.

Elma sirkesinin mucizevi faydaları: Sivilceleri kurutuyor, lekelere iyi geliyor!Elma sirkesinin mucizevi faydaları: Sivilceleri kurutuyor, lekelere iyi geliyor!




CENNET HURMASI NASIL YENİR?

  • Dilimlenmiş olarak salataya ekleyebilir.

  • Sabah yoğurt veya yulaf ezmenize taze veya pişmiş olarak doğal bir tatlılık vermek için eklenebilir.

  • Sağlıklı ve lezzetli bir tatlı için cennet hurmasını fırınlayıp bal ile tatlandırılabilir.

  • Kuru veya taze cennet hurmasını kek veya ekmek karışımlarına ilave edebilirsiniz.

  • Lezzetli bir meyve salatası için diğer meyveler ile birleştirip tüketebilirsiniz.

  • Dilimleyip fırında kurutularak doğal meyve kurusu olarak kullanılabilir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • VatandaşNöri 2 yıl önce Şikayet Et
    onun adi cennet hurması yada kabe hurması olup
    Cevapla
  • Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    50 yaşındayım , İstanbulluyum 10 yıldır Trabzon Hurması oldu.100 yıllık Cennet Hurması
    Cevapla
  • Zeynep 2 yıl önce Şikayet Et
    Faydalı Bilgi olmuş
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Cennet hurması
    Cevapla
  • Bordo bereli 2 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonun herseyi faydadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!