Hükümeti hedef alan sergiyi AK Partililer açtı

Trabzon'da yerel bir gazetenin hükümete yönelik çirkin eleştiriler içeren karikatür sergisini AK Parti İl Başkanı Haydar Revi açtı.

Hükümeti hedef alan sergiyi AK Partililer açtı
Hükümeti hedef alan sergiyi AK Partililer açtı
GİRİŞ 23.08.2015 11:10 GÜNCELLEME 23.08.2015 11:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yerel Taka gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Harun Yavruoğlu, Trabzon Forum Alışveriş Merkezi'nde karikatür sergisi açtı. Hükümeti hedef alan çirkin karikatürlerin yer aldığı sergi tepki gördü. Gazetenin 14. kuruluş yıldönümü bahanesiyle, 40 karikatüre yer verilen sergiyi sıradışı kılan ise açılışa AK Parti İl Başkanı ve bazı protokol üyelerinin de katılması oldu.

AMAÇ KİRLİ PROPAGANDA

Karikatürlerden birinde devletin Paralel Yapı'ya karşı yürüttüğü mücadele, "Paralel devlet, derin devlet derken asıl devlet yok ediliyor" ifadeleriyle eleştiriliyor. Başka bir karikatürde ise Türkiye haritası, karanlık bir kişi tarafından uçurumdan aşağıya atılıyor. Öte yandan bazı vatandaşlar böyle bir sergiye izin veren Trabzon Forum AVM'ye de tepki gösterdi.

AÇILIŞI AK PARTİ İL BAŞKANI YAPTI

Serginin açılışını yapan AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, kendi partisine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan karikatürler yapan karikatürist Harun Yavruoğlu'na teşekkür ederek, Taka gazetesinin yıldönümünü kutladı. Revi, Sabah'ın, "O sergiye neden katıldınız" sorusuna şu cevabı verdi: "Gazetenin kuruluş yıldönümü etkinliğine katılamamıştım. Akşam karikatür sergisi vardı, oraya iştirak ettim. Karikatürleri gördüm. İçlerinde beni rahatsız edenler vardı ve eleştirilerimi organizasyonu gerçekleştirenlere söyledim. Karikatür bir sanattır. Eleştiriye yöneliktir. Ancak bu aşırıya kaçmadan ve aşağılamadan yapılmalı."

NEZAKETEN İCABET ETMİŞ

Hükümete yönelik çirkin karikatürlerin yer aldığı serginin açılışına, AK Parti milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Kültür Turizm Müdürü İsmail Kansız ve Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen de katıldı. Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, "Ben davetli olduğum bir yere nezaketen icabet ettim. Hayırlı olsun dedim. Bir süre orada bulunduktan sonra da ayrıldım. Karikatürleri çok dikkatli incelemedim" dedi.

AMAÇ ERDOĞAN VE HÜKÜMET DÜŞMANLIĞI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Trabzon'a yapılacak yatırım adasının 'çöp' yığınlarıyla tasvir edilmesi ise en büyük tepkiyi gören karikatürlerden biri. Diyanet İşleri makamına tahsis edilen aracını iade edilmesi sonrası, Başkan Mehmet Görmez'in otostop yaparken gösterilmesi de makama hakaret olarak algılandı. Sergideki karikatürlere tepki gösteren İlim Yayma Cemiyeti Başkan Yardımcısı Osman Çıtlak, "Burada amaç başka. Karikatürler Erdoğan düşmanlığı üzerine oturtulmuş" dedi.

İşte o karikatürlerden bazıları:

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 9
  • Teşkilat 8 yıl önce Şikayet Et
    Teşkilatlar çapsız,menfaatçi ve münafıklarla kaynıyor,böyle kişiler ümmetin umudu durumunda olan böyle bir partiye yakışmaz,acilen temizlen ey akparti!
    Cevapla
  • ismet 8 yıl önce Şikayet Et
    eleştirilere tahammül etmeyi öğrenin.
    Cevapla
  • Hoca 8 yıl önce Şikayet Et
    Derhal görevden alınması lazım
    Cevapla
  • Gemlikli 8 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte ne zaman bir çöküş yaşanmış ise temelinde , o çöküşe sebep olan yapılanmada ehliyetsiz, liyakatsiz, kifatetsiz insanların görev alması yatmaktadır.
    Cevapla
  • fransızlar 8 yıl önce Şikayet Et
    bu yüzden parti oy kaybediyor ilbaşkanı vekil düşmana koz verirse olacağı budur kritik yerlere atadığın kişiler o koltuğu doldurabilmeli sonra ahlanmakla vahlanmakla giden geri dönmüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…