Sabancı rektöründen Teziç'e tepki

Sabancı Üniversitesi Rektörü Terzioğlu, Rektörler Komitesi'nin bildirisine karşı çıktı. Terzioğlu, üniversitelerin kurumsal olarak bir siyasi görüşe taraf olmaması gerektiğini söyledi.

Sabancı rektöründen Teziç'e tepki
Sabancı rektöründen Teziç'e tepki
GİRİŞ 07.04.2007 08:30 GÜNCELLEME 12.07.2018 18:32

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, üniversitenin kurum içi web sitesinde yaptığı açıklamada, önceki gün toplanan Rektörler Komitesi'nin açıkladığı duyurunun bazı açılardan yanlış algılandığını söyledi. Üniversitelerin bir taraf gibi gösterilerek siyasi tartışmaların içine çekilmesinin kimseye fayda getirmeyeceğini belirten Terzioğlu, Rektörler Komitesi duyurusunda cumhurbaşkanlığı seçimi oturumunda aranacak toplantı yeter sayısıyla ilgili bir sayı bulunmadığını belirtti.
Bu arada Sabancı Üniversitesi ile Bilgi Üniversitesi'nin önceki günkü Rektörler Komitesi toplantısında ne rektör ne de rektör yardımcısı düzeyinde temsil edidiği ortaya çıktı.
Rektörler Komitesi toplantısına katılamadığını belirten Tosun Terzioğlu, basında yer alan haberlerin bazı açılardan yanlış algılandığını savunarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
'Üniversite öğretim elemanları YÖK Kanunu'nun 59. maddesine göre siyasi partilere üye olabilirler. Ancak rektörler, enstitü müdürleri, bölüm başkanları ve bunların yardımcıları gibi yönetici konumunda olanlar hiçbir siyasi partiye üye olamazlar. Dolayısıyla bu maddenin bir yorumu da üniversitelerin kurumsal olarak bir siyasi görüşe taraf olmamasıdır.
Üniversitelerimizin bir taraf gibi gösterilerek, siyasi tartışmalar içine çekilmesi tarihimizdeki örneklerinden de görüleceği gibi kimseye fayda sağlamaz. Buna karşın akademik özgürlük anlayışımız gereği ve doğal olarak üniversitemiz öğretim elemanları, çalışanlarımız, öğrencilerimiz, farklı düşünce ve siyasi görüşe sahip olabilirler ve bu görüşlerini değişik platformlarda özgürce ifade edebilirler.'
Terzioğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in 'Cumhurbaşkanlığı seçimi oturumu için 367 üyenin bulunması şart' şeklindeki sözleriyle ilgili olarak da, 'Kamuoyuna yansıyan açıklamalardan yanlış anlaşılan bir başka konu da, Anayasa'nın 102. maddesindeki 'nitelikli toplantı ve karar yeter sayısı'dır. YÖK'ün resmi web sitesinde yer alan Rektörler Komitesi duyurusunda da görüleceği gibi bu konuda herhangi bir sayı dile getirilmemiştir' dedi.

 

 

 

İLİŞKİLİ HABER:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABERLER

 
  • Teziç'e tepki üstüne tepki var
    YÖK eski Başkanı Mehmet Sağlam, Rektörler Komitesi’nin ‘istişare kurulu’ olduğunu belirterek, “Rektörler Komitesi’nin yasalarda yeri bile yok. YÖK de hiçbir şekilde siyasi konuları tartışamaz” dedi.
 
  • Muhalefetten YÖK'e sert cevap var
    YÖK'ün Cumhurbaşkanlığı ile ilgili olarak dün yaptığı siyasi çıkışa, muhalefet liderlerinden sert tepki geldi. Mumcu, Ağar ve Kurtan, YÖK'ün tutumunu eleştirdi. Ağar 14 Nisan resti çekti.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler