DTP'den kapatma davasına ilk tepki

DTP Grup Başkanı Vekili Selahattin Demirtaş, DTP'nin kapatılmasını gerektirecek herhangi bir eylem, tavır ve söylemin gerçekleş-mediğini söyledi, 'demokrasi' vurgusu yaptı:

DTP'den kapatma davasına ilk tepki
DTP'den kapatma davasına ilk tepki
GİRİŞ 16.11.2007 14:55 GÜNCELLEME 20.09.2017 16:00
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın Anayasa Mahkemesi'ne DTP hakkında 'Bölücü terör örgütü PKK'nın eylemlerin odağında yer almak' gerekçesiyle kapatma davası açmasına ilk tepki DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş'tan geldi. Diyarbakır'da şehiriçi ulaşım için düzenlenen programa katılan DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Selahattin Demirtaş, 'Türkiye bir siyasi parti mezarlığına dönüşmüş durumda. Siyasi parti kapatmak demokratik ülkelerde de olmaması gereken bir uygulamadır. Siyasi partileri halk açar halk kapatır. Hiçbir kapatma, kapatma girişimi Türkiye'ye fayda sağlamaz. Bu talihsiz bir durumdur. Sadece partimiz açısından değil, Türkiye demokrasisi açısından da talihsiz bir durumdur.' diye konuştu.

DTP'nin kapatılacağına inanmadıklarını anlatan Demirtaş, 'Partimizin kapatılmasını gerektirecek en küçük bir eylem bir tavır, söylem olmamıştır. Umut ediyorum ki akli selim hakim olacak ve partimiz kaldığı yerden Türkiye demokrasisine katkı sunmaya devam edecektir.' şeklinde konuştu.

Demirtaş, DTP genel merkezinin toplantı halinde olduğunu, geniş bir değerlendirmeyi yapacağını söyledi.

İLİŞKİLİ HABER

 

YORUMLAR 34
  • bahadır komat 16 yıl önce Şikayet Et
    olabilirmi?. bence kapatılması için referandum yapılsın böylece halk da tatmin olmuş olur. zaten alıştık referanduma :):)
    Cevapla
  • Alperen Engin 16 yıl önce Şikayet Et
    Ben Bir Türk Olarak Kapatılmasına Karşıyım. DTP nin kapatılması bizim zararımızadır. Pkk böylece daha fazla yandaş kazanacaktır. \"Bakın sizi parlemantoda bile istemiyorlar\" propagandasıyla militan toplamaya çalışacaktır. Bırakın Mecliste kalsınlar. Dağda olmasından daha iyidir. Söyledikleri bazı sözleri bende kaldıramıyorum ama kaldırmak zorundayız. Kürtlere kendimizi anlatmak istiyorsak biraz sempati kurmalıyız.Her ne kadar teröristlere kardeşimizdir diyen insanların elini sıkmak zor olsada insanlar konuşa konuşa anlaşır.
    Cevapla
  • cılgın besiktaslı 16 yıl önce Şikayet Et
    siyaset garibanları. yaptığınız yorumlar aptalca.biraz beyninizn fonksiyonlarını yerine getirin ve iyi düşünün.basit bir işlem olcak bu.cumhuriyet rejimlerinde ve demokrasilerde insanların temsili sadece parlamenterler ile saglanır ve parti kapatma yetkileri onlarda zaten toplanmıştır.yani siz A partisini kapatırsanız B partisi olarak karşınıza çıkar.önemli olan halkın kapatmasıdır.cahil düşünceler ışığında deilde mantık çerçevesinde inceleyin..
    Cevapla
  • ziya altınar 16 yıl önce Şikayet Et
    Can Caner arkadaşa.... Eminimki sende gerçekleri biliyorsundur, bu siyonizmin maşası partinin amacını biliyorsundur, ama sen ve senin gibiler Kürt vatandaşlarımızın üzerinden rant ve çıakr sağlamaktasınız.... Öbür tarafı hiç mi düşünmezsiniz.. Anlamam ki...
    Cevapla
  • Alp Tegin 16 yıl önce Şikayet Et
    demokrasiymiş.... Eskiden mecliste temsil edilemiyoruz derlerdi,şimdi meclise girdiler,kovdurtmak için (mazlum durumuna düşecekler ya!!!) yemedikleri halt kalmadı.pkknın yaptığı terör faaliyetleri onlar için bir demokrasi örneğidir,bunların demokrasi anlayışı masum insanları katledenleri savunmak,barzaniyi savunmak bukadarla bitermi ülkesinin insanının kuyusunu kazmak, özerklik istemek,apo ya lider demek vb.... dtp siz bir meclis ve pkk sız bir vatan istiyoruz. Devletin kurumları gerekeni yapacaktır. Vesselam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!