Muharrem İnce'nin başı dertte: Savcı 'siyasi yasak' istedi!

Silivri savcısı, sekiz yıl önce FETÖ kumpası davasında mahkeme salonunda görevli üsteğmenle gerilim yaşayan Muharrem İnce'nin "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçundan cezalandırılmasını ve TCK'nın 53. Maddesi uyarınca seçme-seçilme hakkından yoksun bırakılmasını istedi.

Muharrem İnce'nin başı dertte: Savcı 'siyasi yasak' istedi!
Muharrem İnce'nin başı dertte: Savcı 'siyasi yasak' istedi!
GİRİŞ 05.07.2021 08:50 GÜNCELLEME 05.07.2021 10:58
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP grup başkanvekili olduğu dönemde FETÖ kumpaslarından Ergenekon davasını izlemek üzere İstanbul Silivri'deki duruşmaya katıldı. İnce duruşmada çıkan tartışma sırasında, salonda görevli üsteğmeni kendisine müdahale etmeye çalışması üzerine ittirdi. Bunun üzerine İnce hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 2016 yılında anayasada yapılan değişiklikle İnce'nin dokunulmazlığı kaldırıldı ve dava açıldı.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, Muharrem İnce'nin görevi yaptırmamak için direnme suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. Silivri'de görülen davanın 1 Temmuz'daki son celsesinde savcı, esas hakkında mütalaasını açıkladı. Savcı, İnce'nin "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçundan cezalandırılmasını ve TCK'nın 53. Maddesi uyarınca seçme-seçilme hakkından yoksun bırakılmasını istedi.

SÖZCÜ

YORUMLAR 15
  • Hızıremmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu beş para etmez PROJE şahsiyetin reklamını yapmayalım, biraz kurnaz olalım değil mi????
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar trafikte polise kafa tutup saldiriyorlar sonra sartli saliverilirken Muharrem Ince devlet görevlisini ittirdi diye siyaset yasagi koymaya kalkiyorlar. Polis devlet görevlisi degilmi? Yok aga bu iste 2 tane olay var. Ya Muharreme magduriyet üzerinden oy kazandirmaya calisiyorlar yada CHP oylarimiz bölünmesin diye Muharrem beye engel olmaya calisiyor. Sudan bahanelerle dümen ceviriyorlar
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bu savcının da hiç işi yokmuş canım. başka konularda araştırılacak soruşturulacak o kadar ciddi iddalar var. kıytırık meselelerle gündemi doldurmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Oooo Zillet ittifakı hemen harekete geçmiş anlaşılan....Muharrem ince Chp,nin Oyları Bölecek çünkü...
    Cevapla
  • ADIYAMANLI KÜRT 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle size katılıyorum.Demek ki chp hala iktidar.Yargı ellerinde muharremi tasfiye edecekler.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    El insaf ........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
Filistin'in BM üyeliği onaylandı