Antalya'ya gelen Ermeni Bakan'dan Türkiye sözü: Koşulsuz devam edecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile görüştü. İki bakan görüşmenin ardından yaptıkları açıklamada olumlu mesajlar verdi.

GİRİŞ 12.03.2022 12:02 GÜNCELLEME 12.03.2022 14:02
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Antalya Diplomasi Forumu, kritik temaslara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile görüştü.

11.20'de başlayan görüşme baş başa gerçekleşti. 

"AZERBAYCAN DA SÜRECE DESTEKLİYOR"

Bakan Çavuşoğlu, görüşmenin ardından açıklama yaptı: 

İki ülke arasındaki görüşmeleri değerlendirdik. Biz Güney Kafkasya'da istikrar ve barış için çaba harcıyoruz. Türkiye ile Ermenistan arasında atılan adımlar ve normalleşme sürecinden Azerbaycan da memnun. Azerbaycan da bu süreci destekliyor. Bölgedeki istikrar ve barış hepimizin yararına.

"KOŞULSUZ OLARAK DEVAM EDECEĞİZ"

Ermeni Bakan Mirzoyan ise şunları söyledi: 

Öncelikle teşekkür ederim, Çavuşoğlu'na daveti için. Tekrar olarak dedik ki: İkili ilişkileri normalleştirmek için süreci koşulsuz olarak devam ettireceğiz. Temsilciliklerimiz bu doğrultuda çabalar gösteriyor. Ermenistan tarafında bu kararımız var. Bölgemizde barış için çaba göstereceğiz. 

Bakan Çavuşoğlu Antalya'da çok sayıda ikili görüşmeler yaptıBakan Çavuşoğlu Antalya'da çok sayıda ikili görüşmeler yaptı

75 ülkeden üst düzey katılımla zirve! Erdoğan'dan tüm dünyaya önemli mesajlar!75 ülkeden üst düzey katılımla zirve! Erdoğan'dan tüm dünyaya önemli mesajlar!

İki ülke ilişkilerin normalleşmesi kapsamında özel temsilci atamıştı. Türkiye'nin özel temsilcisi Serdar Kılıç'tı. İlk temas 14 Ocak'ta Moskova'da gerçekleşmişti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından her iki taraf da olumlu mesajlar vermişti. 

İkinci görüşme 24 Şubat'ta Viyana'da olmuştu. 

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 92
  • ATTİLA 2 yıl önce Şikayet Et
    870 yıl içimizde yaşayan, elde ettiği onca hak ve refaha rağmen bizi ve devletimizi vuran bu zihniyet yeterince cezalandırılmadı bence. Bayrağımızı ayaklarının altına alıp en son Hocalı'da yaptıkları yaptıkları katliamı sırıta sorota anlatıp video çeken insanlıktan nasipsiz bu yaratıklar el üstünde tutulmak şöyle dursun ele alınacak mahluk değiller. İçimizde bizimle beraber ağlayıp, bizimle beraber sevinen ermeniler olabildiğince ve hele hele ermenistandaki soydaşlarından kat kat daha insanca ve mutlu şekilde yaşıyorlar ve onlara diyecek sözümüz yok.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermenisten türkiye azeribaycan arasindaki gelisme büyük gelisme umutverici bölgede baris istikrar güven economie kalkinma rafah huzur getirecek insallah hayirli olsun
    Cevapla
  • Yahya Kemal DÜZEN 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam Türklere benziyor,
    Cevapla
  • Necattin 2 yıl önce Şikayet Et
    İsmine dikkat edin..mesajı alan alir
    Cevapla
  • heykeltraş 2 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan bizim çıkarlarımız. kazançlı olan öncelikle biz olmalıyız. ermeniler hiç umurumda değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele