AK Parti, 2 kritik yasa için toplanıyor

AK Parti, dezenformasyon ile hâkim ve savcı yardımcılığı ile ilgili yasa teklifi hazırlıkları kapsamında bu hafta iki ayrı toplantı gerçekleştirecek.

GİRİŞ 09.05.2022 07:48 GÜNCELLEME 09.05.2022 09:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yalan haberin yayılmasının önüne geçilmesi hedeflenen dezenformasyon yasası ile ilgili AK Parti’nin hukukçu kurmayları ve bazı MHP’li isimler düzenlemeye son şeklini vermek için yarın bir araya gelecek. 60 maddelik yasa teklifine göre, dijital platformlarda dezenformasyon önlenecek ve platformların algoritmalarının şeffaflığı artırılacak. Yasayla büyük dijital platformlar ve arama motorları daha sıkı kurallara uymak durumunda kalacak. Bunların yanı sıra, internette ve sosyal medyada dezenformasyona basın suçlarına bakan ihtisas mahkemeleri karar verecek. Ayrıca, çalışmaların tamamlanmasının ardından teklifin haziran ayında Meclis gündemine getirilebileceği belirtiliyor.

HAKİM VE SAVCI YARDIMCILIĞI DA MASADA
Bunların yanı sıra, daha önce yargı paketiyle getirilmesi planlanan ancak son anda değişikliğe gidilerek ayrı bir düzenleme olarak getirilmeye karar verilen hâkim ve savcı yardımcılığıyla ilgili de bugün Külliye’de bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıda, hâkim ve savcı yardımcılığının görevlerinin sınırları çizilecek. Böylelikle, hâkim ve savcıların mesleğe hazırlık dönemi daha etkin hâle getirilecek ve mesleki tecrübeleri artırılmış olacak. Teklife göre, hâkim ve savcı adaylığı kaldırılacak. Süresi 2 yıl olan adaylık süreci yerine 3 yıl süreli hâkim ve savcı yardımcılığı getirilecek.

YORUMLAR 6
  • Kara Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar çalışıyor :)
    Cevapla
  • memurlar 2 yıl önce Şikayet Et
    önemli konulardan biride kira ve konut fiyatları maliye bakanlığı,ticaret bakanlığı,cevre bakanlığı devletin denetim kurumları emlakçıları,mütahitleri,ev sahiplerini denetleyin emlak sitelerini ilanları denetleyin cekin ilanların fotoğlarını bir hafta sonra bir ay sonra karşılaştırın nasıl vurgun yapıyorlar görün asıl fırsatçı bunlar asıl vurguncu bunlar bu çetelere cezayı kesin müdahale edin milleti canından bezdirdiler vatandaşı birbirine düşürdüler hükümete devlete düşman ettiler kafalarına göre etiketlerle fiyatlarla oynuyorlar ikigüne bir fiyat değiştiriyorlar zam yapıyorlar .
    Cevapla
  • Vahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Güçlünün haklı olduğu adalete ne yapsan Hak değil.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    siz karışılık çıkartanı ve pkk idam etmeyin. adam 70 şinci suçundan içeri girsin istediği koğuş arakadaşının yanına gitsin. sonra suçluyu polis çanı pahasına yakalasın adalette salsın. sonra adalet bekleyin. artık aynı suçtan 5 ten fazka işleyeni pkk idam edin. idam idam idam
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Milletin derdi hayat pahalılığı ekonomik kriz...
    Cevapla
  • Neslihan 2 yıl önce Şikayet Et
    60 maddenin içinde af ta olsun biz yoksullara yardım elinin uzatılmasını istiyorum geçimimi saglayamiyirum 4 çocukla perişanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar