Kararname yayımlandı: 9 vali görevden alındı, 10 ilin valisi değişti

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. 9 vali görevden alındı, 10 valinin görev yerlerinde değişiklik oldu.

Kararname yayımlandı: 9 vali görevden alındı, 10 ilin valisi değişti
Kararname yayımlandı: 9 vali görevden alındı, 10 ilin valisi değişti
GİRİŞ 12.05.2022 00:36 GÜNCELLEME 12.05.2022 00:58
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yayımlanan kararname ile; 10 ilin valisi yer değiştirdi, 9 ilin valisi Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirilirken, 9 ile yeni vali atandı.

"Yeni kararname ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güren Yiğitbaşı Afyon Karahisar'a, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık Edirne'ye, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekili Erkan Kılıç Bolu'ya, Teftiş Kurulu Başkanı Turan Ergün Uşak'a, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurtaç Arslan Bartın'a, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara Kırşehir'e, Mülkiye Başmüfettişi Birol Ekici Kırklareli'ye, Kağıthane Kaymakamı Mustafa Koç Niğde'ye, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu Tokat'a vali oldu.

Kararname ile vekaleten görev yapan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Volkan Barış Göçmez asaleten atandı.

Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine Kırşehir Valisi İbrahim Akın, İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevine ise Mülkiye Müfettişi Selçuk Aslan getirildi.

 
YORUMLAR 92
  • Bjk 1 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanı davutoglu olanın valisi kim olur
    Cevapla
  • kthy. mustafa çkr. 1 yıl önce Şikayet Et
    kütahyamın valisine dokunmayın..biz ondan çok memnunuz..ali çelik valim giderse kütahya için büyük kayıp olur..sayın valimizden allah razı olsun..umarım reiste razıdır...
    Cevapla
  • Vatandaş 21 1 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır valisi Münir Abe hakkını bize helal etsin. Diyarbakır’a çok büyük güzel hizmetleri oldu. Biz ondan razıydık Allah’ta ondan razı olsun.
    Cevapla
  • derbeder 1 yıl önce Şikayet Et
    şehit cenazaleri gelirken tırabzonda şanpiyonluk eglencesi yapan pişmiş kelle gibi kıkır kıkır gülüp paylasan bakanları degiştir yok ben askeri kandile gönderdim bakanlarımıda eglenceye gönderdim diyosan o zaman görevi barak dogru düzgün birini seçeriz bizde en azından vijdanımız sızlamaz bu adamlar gökten zenbille inmiş olsa bile bu saatten sonra kimseye faydası olmaz ben gönderdim diyosanda seninde olmaz kul kabul etse ALLAH kabul etmez yoksa sizler ALLAH hutalanın kulu olmaktan çıktınızda kibir abidesimi oldunuz
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyorsun sen. Reisi cumhuru sana mı yedirecegiz. Yok yok.
    Cevapla
  • AKM 1 yıl önce Şikayet Et
    arapları sevmeyenden vali olmaz
    Cevapla
  • Ali can 1 yıl önce Şikayet Et
    neyin kafasını yaşıyorsun, kardeş sen nerelerdesin. AKM, ATM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız