Birgün'ün yalanı tescillendi: Bayraktar'a 200 bin lira tazminat ödeyecekler

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Birgün gazetesinin kendisini hedef alan haberine ilişkin açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

Birgün'ün yalanı tescillendi: Bayraktar'a 200 bin lira tazminat ödeyecekler
Birgün'ün yalanı tescillendi: Bayraktar'a 200 bin lira tazminat ödeyecekler
GİRİŞ 18.05.2022 03:50 GÜNCELLEME 18.05.2022 03:54
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği silahlı insansız hava araçları (SİHA) tüm dünyada adından başarılarıyla söz ettirirken, yurt içinde ise bazı kesimlerin hedefi haline geliyor.

BİRGÜN'ÜN YALANINI MAHKEME TESCİLLEDİ

Muhalefet partileri başta olmak üzere birçok asılsız ithamla karşı karşıya kalan Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, açtığı son tazminat davasını da kazandı.

Birgün gazetesinin kendisini hedef alan, "TÜBİTAK, damadın vakfına çalışıyor" haberini geçtiğimiz yılın eylül ayında mahkemeye taşıyan Bayraktar, toplam 250 bin liralık manevi tazminat talep etmişti.

200 BİN LİRA TAZMİNAT CEZASI

Dava dilekçesinde yer alan "Davalıların niyetinin habercilik ya da toplumu bilgilendirmek olmadığı müvekkillerin kişilik haklarına saldırı kastı güttükleri aşikârdır" talebini kabul eden mahkeme, bugün görülen karar duruşmasında, haberin muhataplarını toplamda 200 bin liralık manevi tazminat cezasına çarptırdı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 66
  • Yiğido SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH her zaman DOĞRUNUN yardımcısıdır YÜRÜ YİĞİDİM peşinde MİLYONLARCA VATANSEVER var ÇAPULCULARIN HAİNLERİN İFTİRALARI KARALAMALARI HASETLİKLERİ BİTMEZ dualarımız SEN ve tüm ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA
    Cevapla
  • hıdır kurşat 1 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun bizede pay gelir
    Cevapla
  • capla hama 1 yıl önce Şikayet Et
    siz yalan dediyseniz kesin doğrudur
    Cevapla
  • Kürşat Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Selçuk Bayraktar'ın ülke için yaptığının binde birini yapsın bu saldırganlar alkışlarım. Gölge etmesinler kimse onlardan bir iyilik beklemiyor zaten. İyilik yapabilmekte bir nasip meselesi
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Amaç Türkiyenin kazanımlarını ve gücünü iftiralarla yerle bir etmek. Ancak ya bir ermeni ya bir yahudinin yada azılı Türk düşmanlarının işi olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı