AK Parti'nin kapatılmasını tetikler mi?

Başbakan Yardımcısı Çiçek, Anayasa Mahkemesinin başörtüsü düzenlemesine ilişkin kararıyla AK Partinin kapatılması arasında ilişki kurulmasını değerlendirdi.

AK Parti'nin kapatılmasını tetikler mi?
AK Parti'nin kapatılmasını tetikler mi?
GİRİŞ 05.06.2008 20:29 GÜNCELLEME 24.07.2018 23:13
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesinin başörtüsü düzenlemesine ilişkin kararıyla AK Partinin kapatılmasına ilişkin davanın başka konular olduğunu belirterek, 'elma ile armudu birbirine karıştırmamak gerektiğini' söyledi.

 

Danimarka Milli Günü Resepsiyonu'nda gazetecilerin, Anayasa Mahkemesinin kararına ilişkin değerlendirmesini sormaları üzerine, bu konuda TBMM'de konuştuğunu hatırlatarak, daha fazla bir şey söylemenin doğru olmayacağını ifade etti.

 

 

Avrupa Birliğinin (AB), bu karara nasıl tepki vereceğinin sorulması üzerine ise Cemil Çiçek, 'AB'den ne gibi bir tepki geleceğinin hep beraber görüleceğini' belirtti ve kendisinin AB yerine açıklama yapamayacağını bildirdi.

 

 

Çiçek, daha sonra şunları söyledi:

 

 

'Bu, bir mahkeme kararıdır. Gerekçelerini görmek gerekir. Gerekçeyi görmeden bir değerlendirme yaparsanız, bence yanlış olur.'

 

 

Çiçek, bir soru üzerine, Anayasa Mahkemesinin başörtüsü düzenlemesine ilişkin kararıyla AK Partinin kapatılmasına ilişkin davanın farklı konular olduğunu vurgulayarak, 'Bu kararı sordunuz cevabını söyledim. Bu ise başka bir konu. Elma ile armudu birbirine karıştırmadan konuşmak lazım' dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABERLER

 
  • Kılıç gerekçeye dikkat çekti VİDEO
    Anyasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, iptal kararının ardından ilk kez gazetecilerin önüne çıktı. Başkan Kılıç, alınan kararla ilgili gazetecilerin sorularına cevap verdi.
 
  • Yazıcıoğlu: Meclis'e yetki darbesi
    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesinin başörtüsü düzenlemesinin iptaliyle ilgili kararı ile yasamanın yetkilerine müdahale edilmekle suçladı.
 
  • Karara EVET ve HAYIR diyen üyeler
    Anayasa Mahkemesi'nin, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini 2'ye karşı 9 üyenin oyuyla iptal ettiği öğrenildi.
 
  • AK Parti'nin karara tepkisi sert oldu
    Mahkemenin iptal kararının ardından AK Parti cephesinden ilk tepki geldi. Hükümet adına ilk tepki Çiçek'ten geldi, sonrasında Bozdağ ve Kutlu sert açıklamalar yaptı.
 
  • Bahçeli: Yara daha da derinleşti
    MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesinin iptaliyle ilgili kararının toplumda cepheleşme sürecini hızlandıracağını savundu.
 
  • DTP'li Özçelik kararı sakıncalı buldu
    DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Anayasa Mahkemesi’nin türbanla ilgili aldığı kararı “demokrasi açısından son derece sakıncalı ve üzücü bir karar” sözleriyle değerlendirdi.
 
  • Partiler İPTAL kararı için neler dedi
    Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesini iptal kararıyla partilerden de karara tepkiler geliyor.. İşte, Yazıcıoğlu, Mumcu, Soylu, Sezer ve Yılmaz'dan ilk yorumlar:
 
 
  • Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk yorumu
    Anayasa Mahkemesi, TBMM'de rekor oyla kabul edilen üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren düzenlemeyi reddederken Gül'den konuya ilişikin ilk açıklama geldi.
 
  • Özbudun: Kapatma davasına emsal
    Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili kararını Ergun Özbudun kapatma davasına emsal olarak görürken Ersin Kalaycıoğlu ise kararı krizlere neden olarak gösterdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 12
  • ilhan mesci 15 yıl önce Şikayet Et
    kaos. Ne kadar sabırlı bir toplumuz, sabrımız maneviyatımızdan. Ama bu sabrın sonu ya selamet ya nihayet. Aslında ne kadar acizler, mileetin iradesine bile sahip çıkamıyolar. Zaten onlardanda beklenemez. Ama bu millet değerlerine sonuna kadar sahip çıkacaktır.
    Cevapla
  • tolga ceyhan 15 yıl önce Şikayet Et
    Türk Milleti Sağduyuludur. kimsenin tedirgin olmasına gerek yoktur. Ama çok yanlış ve hatalı işler yapan birileri var bu CHP den başka bi parti değil Yaptığı söylediği herşey batırıyor pratiyide yöneticilerinide bugün halk arasında konuşmaların %90 nı kapatma türban vb bir çok konuda sanki emride birileri vargibi hareket ettiği söylemlerde bulunduğu konuşulmakta hatalı davranışlar bunlar böylesine bir parti TC nin amacı doğrultusunda kurulan bii parti bugün milletine ve değerlerine karşı çlışıyorki buda partinin milletin gözünde 0dır
    Cevapla
  • AYSU IŞIK 15 yıl önce Şikayet Et
    üzgünüm. derinden üzüldüm,zaten hiç bi zaman hakeden hakettiği yerde bulunmaz bulundurmazlar,çalan, çırpan.yetimin hakkını yiyen,vicdanı olmayanların layık görüldüğü bir yer orası. doğruyu kabullenemediler. Kahrosun böyle adelet,böyle demokrasi,,,
    Cevapla
  • semsi ozer 15 yıl önce Şikayet Et
    etkilermi ne demek?. bence etkilemez.Cunku karar zaten verilmis durumda.AKP K A P A N A C A K. Baskasini umanlar hayal kirikligina ugrar. Sakin olaki 16 milyon secmen felan demeyin.Bu son karar %80 oya ragmen verildi. DURMAK YOK YOLA DEVAM. Bu ulke bizim CHPnin degil.Eninde sonunda demirperdenin coktugu gibi cokecekler Allah\'in izniyle....
    Cevapla
  • Hayati Kahveci 15 yıl önce Şikayet Et
    TETEİKLESE NE OLUR TETİKLEMESE NE YAZAR. Ben böyle bir kararı insan olarak,mümin olarak eğitimci olarak,demokrasiye inanan biri olarak,bir baba olarak, KABULLENE MİYORUUUUM herhalde kabul etmek zorunda da değilim....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!