Kılıçdaroğlu: Bayrak ve vatan kırmızı çizgimiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer Türkiye bizim ortak paydamızsa, bayrak bizim ortak paydamızsa ki CHP için şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bizim 2 kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız.

Kılıçdaroğlu: Bayrak ve vatan kırmızı çizgimiz
Kılıçdaroğlu: Bayrak ve vatan kırmızı çizgimiz
GİRİŞ 11.09.2022 20:12 GÜNCELLEME 11.09.2022 20:12
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Altındağ ilçesinde düzenlenen 'Önce Türkiye Buluşması' programında kanaat önderleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, herkesin kaygısının aynı olduğunu belirterek, "Bu memlekette yaşıyoruz. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz ve bu ülkede hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Beraber yaşamak istiyoruz. Kavgasız yaşamak istiyoruz. Ülkemizi büyütmek istiyoruz. Ama bugün geldiğimiz nokta beni kaygılandırıyor. Bu devleti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk önce bu devletin siyasi bağımsızlığını sağladı. Yani; 'Bayrağımın altında özgürce yaşayacağım, hiç kimsenin müdahalesini kabul etmeyeceğim' dedi. Siyasi bağımsızlık tapu senedi Lozan'dır. 2'nci alan ekonomik bağımsızlıktır. Siyasi bağımsızlığınız vardır ama ekonomik bağımsızlığınız yoksa siyasi bağımsızlığınız her zaman tehlikededir. O nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Savaş meydanlarından kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa siyasi bağımsızlığınız tehlikeye girer' diyor. Bugün geldiğimiz noktada bizim ekonomik bağımsızlığımız var mı?" diye konuştu.

'BAYRAK VE VATAN KIRMIZI ÇİZGİMİZ'

"Değerli ülkücü kardeşlerim, Türkiye sevdalısı olan kardeşlerim hep beraber birlikte olmak zorundayız" diyen Kılıçdaroğlu, "Görüş farklılıklarımız olabilir. Ama eğer Türkiye bizim ortak paydamızsa, bayrak bizim ortak paydamızsa ki CHP için şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bizim 2 kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız. Her türlü eleştiri olabilir. Başımın üstünde. Ama bayrak ve vatan bizim kırmızı çizgimiz. Bayrağımızın altında özgürce yaşamak zorundayız. Bu olmadığı takdirde birilerine yem olursunuz. Bir gerçeği çok iyi bilmemiz gerekiyor; Osmanlı niye battı? Sanayi Devrimi'ni kaçırdığı için battı. Eskiden yalın kılıç gidiyorduk, bilek gücü vardı. Önümüze geleni püskürtüyorduk. Şimdi elinde tüfek 500 metreden seni indiriyor. O zaman Sanayi Devrimi'ni kaçırdıysanız ayakta tutamazsınız bir devleti. Şimdi geldiğimiz süreç daha tehlikeli bir süreç. Teknoloji devrimini artık yakalamak zorundayız. Pırıl pırıl evlatlarımızın yurt dışına değil içerde üretmesi gerektiğine inanmak zorundayız" dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 168
  • Polat 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allah ilk sefer duyuyorum bunu seçim yakın anlasilan hdp ye ozerklik vermeyecegini soyle o zaman verirsen bayrak iki olur biliyorsun acikla hemen
    Cevapla
  • TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasılsa buna inanan bu lafları yiyen birileri var.Salla gitsin.
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    cehape lideri bayrak,vatan kırmızı çizgimiz demiş demiş te,diğer yanda da cehape parti meclisi üyesi birisi de Diyarbakır için kürdistan diye zırvalıyor.Liderimi yalan söylüyor yoksa o zırvalayan mı.
    Cevapla
  • Orhan Korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi buna inanan varmı acaba. Buna inanan bundan beter haindir ve
    Cevapla
  • birzarifhatun 1 yıl önce Şikayet Et
    Askeri, polisi, savcıyı, kaymakamı, öğretmeni, masum insanları şehit eden, bebek katili pkknin siyasi uzantısı ile ittifak yapan Kılıçdaroğlu ve partisi mi söylüyor bunu? Geç! Her fırsatta Terörist Demirtaş’a, Fetöcülere, diğer terörist vekillere özgürlük diye Bi taraflarınızı yırtıyorsunuz. Siz bu ülkenin milli güvenlik sorunusunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın