TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan Kılıçdaroğlu'na şartlı destek

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun ortak adaylığını destekleyebileceğini söyledi. Baş, adayın açıklanmasının ardından CHP'nin seçim beyannamesine bakması gerektiğini söyledi ve "mutabakat" şartı olduğunu dile getirdi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan Kılıçdaroğlu'na şartlı destek
TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan Kılıçdaroğlu'na şartlı destek
GİRİŞ 26.01.2023 16:11 GÜNCELLEME 26.01.2023 16:11
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, altılı masadan çıkacak mutabakat metnine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığını destekleyebileceklerini söyledi.

Fatih Portakal'ın sorularını yanıtlayan Baş, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklaması halinde CHP'nin seçim beyannamesine bakacağını belirterek, "Buna şu nedenden dolayı oy verilir ya da bu nedenden dolayı oy verilmez' derim" diye konuştu.


Baş, "Ama altılı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunda hangi mutabakatın adayı olduğuna bakmak zorundayım" ifadelerini kullanarak şöyle devam etti: 

"Örnek veriyorum: Kişi olarak Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin taraftarı, uygulanmasını istiyor. Mesela bu benim oy vermem için çok pozitif bir şey. Ama altılı masa ne diyecek… Benim için önemli olan altılı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi için ne diyecek.

O yüzden bugün itibariyle isim tartışmasına girmek istemiyorum. Ama önümüze bir program gelirse çok net tavrımızı ortaya koyarız."

Altılı masa toplandı: Kılıçdaroğlu ilk kez 'adayım' diyecekAltılı masa toplandı: Kılıçdaroğlu ilk kez "adayım" diyecek

Kılıçdaroğlu, Akşener’e fiili başbakanlık sözü mü verdi?Kılıçdaroğlu, Akşener’e fiili başbakanlık sözü mü verdi?

CHP’li 9 büyükşehir belediye başkanından Kılıçdaroğlu’na tam destek!CHP’li 9 büyükşehir belediye başkanından Kılıçdaroğlu’na tam destek!

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    bıyıkları ağzını örten kriptomecusi zındıktır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çok oyu varya
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    dinsiz imanisz
    Cevapla
  • Sıradan vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hararet nardadır sacda değildir. Keramet baştadır tacda değildir.her ne arar isen kendinde ara .Mekke'de , Kudüste , hacda değildir ...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    altılı mssa daģıtıyor. kimine bakanlık, kimine ne isterse. ama ćok fena dağıtıyor onuda görmezden gelmeyin haaa....
    Cevapla
  • Saban 1 yıl önce Şikayet Et
    Alti masa iktidar olacak ve kemal bey kazanacak allahin izliyile rahman verahim olan adiyla kazanacak ben hic bir partiye kayitim yok enim izlenim
    Cevapla
  • orhan0708 1 yıl önce Şikayet Et
    aslan parçası.... duyan da % 20-30 arasında oyu falan var sanır.... sorosdan aldıkları ekmekler olmasa aç kalacak tipler şart ileri sürebilir olmuş... garip...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!