Altılı masa toplandı: Kılıçdaroğlu ilk kez "adayım" diyecek

Altılı masa 11. kez toplandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ilk kez "adayım" diyecek. Akşener ise İmamoğlu ile Yavaş'ın ismi gündeme gelirse "Evet" diyecek, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ise "Partimle müzakere edeceğim" cevabını verecek.

GİRİŞ 26.01.2023 13:01 GÜNCELLEME 26.01.2023 14:35
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: CHP, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde toplandı.

Altılı masanın ikinci tur kapsamındaki 11'inci toplantısı, İYİ Parti Genel Merkezi'nde yapılıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Liderler Buluşması"na makam araçlarıyla ayrı ayrı gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu parti genel merkezinin kapısında karşıladı.

Basına kapalı toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Son toplantıda, ortak adayı belirleme sürecinin başlatılması kararı alınmıştı.

Ahmet Türk: Kılıçdaroğlu uygun aday, HDP seçmeni de sıcak bakıyorAhmet Türk: Kılıçdaroğlu uygun aday, HDP seçmeni de sıcak bakıyor

Gelecek Parti'li Şahin: Altılı masadaki en doğru aday DavutoğluGelecek Parti'li Şahin: Altılı masadaki en doğru aday Davutoğlu

Demokrat Partili Delikanlı: Gültekin Uysal aday olursa açık ara seçilirDemokrat Partili Delikanlı: Gültekin Uysal aday olursa açık ara seçilir

KILIÇDAROĞLU İLK KEZ "ADAY BEN OLAYIM" DİYECEK

Diken'in haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylığı istediğini ilk kez açıkça dile getirecek. CHP lideri, "Partimin yetkili organları ve seçilmişleri ile yaptığımız istişareler sonucunda ‘CHP’nin adayı partimizin genel başkanı olmalı’ fikri oluştu. Partim aday olarak masaya ismimin getirilmesine karar verdi" diyecek.

Akşener'in ise bir ismi öne çıkarmak yerine anketlere işaret etmesi bekleniyor. 

İYİ Parti liderinin Öte yandan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ya da ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerinin gündeme gelmesi halinde "Evet" diyeceği ifade edildi. Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun "Aday ben olayım" önerisine ise, "Partimizin yetkili organları iki isme daha önce onay verdi. Başka bir isim öne çıkarsa yetkili organlarımızla görüşmemiz gerekecek" cevabını vereceği kaydedildi. 

ADAY ŞUBATTA AÇIKLANACAK

Toplantıda görüşülse de kamuoyuna henüz bir adayın açıklanması beklenmiyor. Altılı masanın adayı, Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantıdan sonra şubat ayı içinde belli olacak.

KAYNAK: AA, DİKEN
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • 0007 1 yıl önce Şikayet Et
    Hey büyük Allahım, bunlar ne içiyor neyin kafasını yaşıyorlar 5 yaşındaki bir çocuk aklı var bu yüzsüzlerde utanmadan sıkılmadan Türk halkının zakası ile alay ediyorlar 6 tane cumhurbaşkanı, yapılan hizmetleri yok etmek milli üretimimize özellikle de bayraktar beye söz etmek yokkkk öyle bir dünya Türk insanı devletin başında sizde mevcut olmayan zeki dinamik proje üreten iceride ve dışarıda demir yumruk görüyor ve görmeye devam etmek ister. Acık ve net alayınız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyin bir dakikası olamazsınız, bunun için Erdoğan bey ile durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amiiiin
    Cevapla
  • 1 vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan ne köy olur, ne kasaba.. Meral abla - Temel amuca bile bile lades oldu. Oyuna geldiler, Altılıya girdiklerine gireceklerine pişman oldular. Şimdide çıkamıyorlar. Aşağı tükürseler sakal, yukarı tükürseler bıyık. Her iki halde de durumları perişan.. Milet onları asla asla asla affetmez. Yol göründü..
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    şu mubarek gecenin yüzü suyu hürmetine Rabbim hepinizi sürüm sürüm süründürüp gebertsi,n inşaAllah hainler..
    Cevapla
  • Sakarya54 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey güzel oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Rusya'dan, İngiltere'ye nota! Hepsi sınır dışı edildi