AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Baykar açıklaması! Çok sert tepki gösterdi!

Son dakika haberi... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

GİRİŞ 10.08.2023 18:15 GÜNCELLEME 10.08.2023 18:16
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Cumhurbaşkanımız bulunduğu her platformda milletimizin iradesini ortaya koymuştur. Yıkım siyasetine karşı son derece kararlı bir şekilde mücadele etmiştir.

"BÜTÜN YÜZYILLARIN EN SICAK AYINI GEÇİRDİK"

AK Parti Genel Merkezi'mizden bir kez daha Cumhurbaşkanımızın üstün başarılarının devamını diliyoruz.  Sıfır Atık Danışma Kurulu'nun ilk toplantısı gerçekleşti. Bütün yüzyılların en sıcak ayını geçirdiğimiz ifade edildi. BM Genel Sekreteri, dünyanın küresel ısınmadan küresel kaynamaya geçtiğine vurgu yaptı. Çevre konusunda Sayın Emine Erdoğan'ın başlattığı inisiyatif küresel bir konu haline gelmiştir.

"DARBELERE DESTEK VERMEK AÇISINDAN CHP'NİN KÖTÜ BİR SABIKASI VAR"

Darbelere destek vermek açısından CHP'nin kötü bir sabıkası var. Geldiğimiz noktada hala seçim sonuçlarını kabul etmeyen bir tablo içerisindeler. Ortaya çıkan tablo gerçekten vahimdir. Vatandaş 'iyi ki Kılıçdaroğlu kazanamamış' diyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİ BELLİ ODAKLAR TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

Sürekli takip ettiğimiz konu terörle mücadeledir. Pek çok değişkenin gündeme girdiğini biliyoruz. Etrafımızdaki coğrafyayı istikrarsızlaştırmak üzere birtakım siyasetlerin yürütüldüğünü görüyoruz. Terör örgütlerinin bağımsız faaliyet yürütmediğini siyasi denklemler içerisinde belli odaklar tarafından desteklenerek bunların kurgulandığını görüyoruz. Çalışma sadece bununla sınırlı değildir. Bunların arkasındaki siyasi denklemlerin, bölgemizde devletçikler oluşturarak istikrarı yok etmeye çalışan siyasi projelerin farkındayız, bunlarla mücadeleyi sürdürüyoruz. O teröristin, terör örgütünün arkasında kimin olduğunu görüyoruz. Terörü kaynağında yok etme stratejisi başarı ile uygulanmaktadır.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

Düzensiz göçle mücadele konusu gündemimizdedir. Türkiye’nin birtakım kara propagandalarla göçmen karargahı olarak gösterilmeye çalışılması reddettiğimiz bir durumdur. 35 bin 797 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Bunların 16 bin 18’i sınır dışı edilmiştir.

BAYKAR'IN İHA'LARI KARŞI KARA PROPAGANDA YÜRÜTÜLÜYOR

Yaz aylarında orman yangınları gündemimizde vatandaşların duyarlılığına teşekkür ediyoruz. Bireysel hataların facialara yol açtığını gördük. Ne kadar çok hassasiyet yükseltilirse o kadar kıymetli olacaktır. Orman teşkilatımız fedakarca mücadele ediyor. Muhalefet etmenin birikimi olması lazım. En son gördüğümüz gibi burada kullanılan diğer İHA/SİHA’lara ses çıkarılamazken BAYKAR’ın İHA’larına bir kara propagandanın yürütüldüğünü gördük. Verdikleri bütün rakamlar yanlış. Bununla ilgili ayrıntılı açıklamayı yaptım. Ortaya konulan fiyatlar dünya standartlarının altında rakamlar. Üstün teknolojilerin her sahada, orman yangınlarında kullanılması, güvenliğimiz açısından kullanılması dünyada bizi pozitif ayrıştıran bir tablo ortaya çıkarmaktadır.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İLE İLGİSİ YOK

Cumhurbaşkanımıza karşı yürütülen nefret suçları, Kur’an-ı Kerimi yakma eylemleri. Maalesef Kur’an-ı Kerimin yakılmasına destek vermesi ifade özgürlüğü ile hiçbir ilgisi yoktur. Doğru bulduğumuz yaklaşımla BM bunların suç teşkil ettiğini ifade eden bir karar almıştır.

İfade özgürlüğü din özgürlüğünü ortadan kaldıran kutsal nesnelere saldırıya imkan verecek düzeyde olmamalı. Biz bu devletlere siz üzerinize düşeni yapın dediğinizde ifade özgürlüğüne karşı bir söz söylemiş oluyoruz, görevinizi yerine getirin demiş oluyoruz.

Bir yerde Tevrat’a dönük olarak eylem yapılacağı zaman bu engelleniyor. Bu doğrudur. Hiçbir kutsal kitaba karşı eyleme izin verilmemelidir. Onun engellenmesi doğrudur fakat Tevrat’a dönük eylemi engelleyenler Kur’an-ı kerime aynı hassasiyeti göstermiyorlar.

RUSYA'NIN KKTC KARARI

KKTC’ye açılan devletlerin ofisinin temsilciğinin ya da orada kendi vatandaşlarına hizmet verecek noktasının tabi ki kıymeti vardır. Cumhurbaşkanımız BM Genel Kurulu’nda ifade etti. Artık bilinen, tekrarlanan müzakere yöntemlerine devam etmeyeceğiz. İki devletli çözümün kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Rum tarafının yürüttüğü siyaset, KKTC’yi eşit bir devlet olarak görmekten uzak Kıbrıs Türk’lerine eşit toplum görmekten uzaktır. Müzakere başlatıyorlar, müzakereden kaçan onlar oluyorlar.

Bütün bu bölge Akdeniz AB’nin kararının bedelini ödüyor. Kıbrıs Cumhuriyeti diye bir Cumhuriyeti Rumlar tek başına temsil edemezler, Türk tarafının onayı yoktur.

Oraya çıkan tablo, AB’nin aldığı karar bütün Akdeniz’de herkesin bedel ödemesine yol açıyor. 20 Temmuz törenlerinde Cumhurbaşkanımız açık ve net bir ifade kullanmıştır. Oraya Cumhurbaşkanı binası yapılıyor Rumlar ondan bile rahatsız oluyor. İki devletli çözümü konuşmanın aşamasına gelinmiştir.
KKTC’nin edindiği pozisyon önemli bir pozisyon olmuştur.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Tual 8 ay önce Şikayet Et
    İstanbul kentsel dönüşümde kiracı olanlar nereye gidecek işleri güçleri İstanbuldaysa yeni kira fiyatları malum almış başını gidiyor dur diyende yok okul yurt derken kiralar sahada artacaktır Özhaseki 5 yıl sürer diyor bu beş içinde kiracı olan İstanbullu kardeşlerimizin hali ne olacak
    Cevapla
  • vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Yalan haber yazanlara kanun çıkarıp ağır cezalar verilmediği sürece bu iş düzelmez.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Terör örgütünü destekleyenlerin başında chp geliyor bu bir gerçek.
    Cevapla
  • Analizci 8 ay önce Şikayet Et
    Yılbaşında memura zam yapmayın yada az yapın fark çok açıldı SSK emeklisi en az asgari ücret olmalı .su anda engelliye aynı maaşı alıyor SSK emeklisi olurmu böyle 30 yıl emek vermiş engelli ile aynı adaletli degildir.reisimiz bu ise el atmalı.Allah devletimize yardımcısı olsun.inşallah ...
    Cevapla
  • Ferhat 8 ay önce Şikayet Et
    Bizde istiyoruz savunma sanayi sini vatandaş zor durumda verdiğiniz zamlar bir ayda eridi ne zaman düzeleceğiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu