Ömer Öcalan hakkında resen soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan hakkında PKK elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki sözleri nedeniyle resen soruşturma başlatıldı.

Ömer Öcalan hakkında resen soruşturma başlatıldı
Ömer Öcalan hakkında resen soruşturma başlatıldı
GİRİŞ 29.09.2023 19:06 GÜNCELLEME 29.09.2023 19:06
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, vermiş oldukları sözde mücadelenin terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için olduğunu açıkladı.

SKANDAL ÖCALAN SÖZLERİ

"Ailelerimizle örgütlü ve özgür yaşamı büyütüyoruz" temalı bir programa katılan Öcalan, skandal nitelikte sözler sarf etti. İmralı'da tutuklu terör elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni olan Öcalan, "Mücadelemiz sayın Öcalan ve Kürdistan özgür olana dek devam edecek." dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ömer Öcalan'ın terör örgütü PKK elebaşı Öcalan hakkındaki sözleri nedeniyle resen soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre; 28'inci dönem Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan bugün 'Ailelerimizle örgütlü ve özgür yaşamı büyütüyoruz' temalı programa katılarak, 'Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için mücadele etmekteyiz, mücadelemiz sayın Öcalan ve Kürdistan özgür olana dek devam edecektir' ifadelerini kullandı. Ömer Öcalan'ın açıklamasının 3713 sayılı 'Terörle Mücadele Kanunu' kapsamında suç unsuru içerdiği değerlendirildiğinden, hakkında resen soruşturma başlatıldı. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 84
  • Kızan 7 ay önce Şikayet Et
    Yahu arkadaş Türkiyede ki bu kanun adalet sistemini anlamıyorum. Adam resmen örgütü büyütüyoruz demiş. Terör seviciliği terör yandaşlığı terörü organize etme değilmi bu ne soruşturması bir daha çıkmamak üzere atsınlar içeri. Haklı olan vatandaş adaleti bir türlü bulamaz teröristler ise her yerde cilit atarlar. Ne soruşturması kardeşim.
    Cevapla
  • 3477 7 ay önce Şikayet Et
    Şimdi bu soruşturma yılları alır. Bir tane erkek tipli kadın milletvekili vardı yurtdışına çıkarken yakalanmıştı. Onun aleni olduğu halde dokunulmazlığının kaldırması bir yılı aşkın sürmüştü. Hep yavaşlatma
    Cevapla
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Bindirin toros'a, atın asit kuyusuna
    Cevapla
  • hıdır diker 7 ay önce Şikayet Et
    ne olacak yakalansa bile 2 günde çıkar ama ben yapsam ölünceye kadar çıkamam.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Ya bu hayinler. Ülkenin sırtına kambur oldular yeter bu devlet bunları beslemesşn. Aldıkları oara zehir zıkkım olsun allah belalarını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı