Fatih Erbakan: 57 Müslüman ülke Türkiye öncülüğünde bir araya gelmeli

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "57 Müslüman ülkenin Türkiye’nin öncülüğünde bir araya gelerek bir güç ifade etmesi bu güç sayesinde de bu zulme bu sömürüye dur diyebilmeli.'' dedi.

Fatih Erbakan: 57 Müslüman ülke Türkiye öncülüğünde bir araya gelmeli
Fatih Erbakan: 57 Müslüman ülke Türkiye öncülüğünde bir araya gelmeli
GİRİŞ 10.11.2023 20:43 GÜNCELLEME 10.11.2023 20:43
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "57 Müslüman ülkenin Türkiye’nin öncülüğünde bir araya gelerek bir güç ifade etmesi bu güç sayesinde de bu zulme bu sömürüye dur diyebilmeli. Bu gücü ortaya koymadıktan sonra istediğiniz kadar ateşkes çağrısı yapın, adamın hiç umurunda bile değil. Rahmetli Erbakan hocamız 'Siyonizm laftan anlamaz güçten anlar' diyordu. Bu gücün de kurulması mutlaka İslam birliğinin kurulmasına bağlıdır" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bir dizi ziyaret için sabah saatlerinde Giresun’a geldi. Espiye ilçesinde partililerle kahvaltıda buluşan Erbakan, partisinin ilçede yeni yapılan binasının açılış törenine katıldı. Törenin ardından cuma namazını da ilçede kılan Erbakan, kent merkezine geçerek esnafı ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin ardından il binasında partililerle bir araya gelen Erbakan, burada basına açıklama yaptı. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını lanetleyen Erbakan, "İsrail terörünü lanetliyoruz. İsrailli yetkililer ‘Kimseyle anlaşma yapmayız, müzakere etmeyiz, kimse bizi yolumuzdan döndüremez, ne bulursak yakacağı yıkacağız, bize vaat edilen toprakları alacağız’ diyor. Kimse 'dur' demiyor. AB ülkeleri de ya çekimser oy veriyorlar ya da ateşkesi onaylamıyorlar. Birçok ülkede Filistin’e destek gösterileri yasaklandı" dedi.

'SİYONİZM LAFTAN ANLAMAZ GÜÇTEN ANLAR'

Bütün İslam aleminin büyük acı içinde olduğunu belirten Erbakan, "Oraya ancak dua etmek ve kefen göndermekten başka bir şey yapamadığımızı bu olaylar ortaya koyuyor. D-60 hedefine ulaşılması için gerekli adımların atılması gerekiyor. 57 Müslüman ülkenin Türkiye’nin öncülüğünde bir araya gelerek bir güç ifade etmesi bu güç sayesinde de bu zulme bu sömürüye dur diyebilmeli. Bu gücü ortaya koymadıktan sonra istediğiniz kadar ateşkes çağrısı yapın, adamın hiç umurunda bile değil. Rahmetli Erbakan hocamız 'Siyonizm laftan anlamaz güçten anlar' diyordu. Bu gücün de kurulması mutlaka İslam birliğinin kurulmasına bağlıdır" dedi.

Erbakan, basın açıklamasının ardından esnaf ziyareti yapıp, daha sonra partililerle bir toplantı gerçekleştirdi ve Ordu’ya gitti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • CCC 5 ay önce Şikayet Et
    Fatih Erbakan bir mikrofon görmeye dursun.
    Cevapla
  • halil 5 ay önce Şikayet Et
    Utanmadıktan sonra dilediğini yap israil
    Cevapla
  • selim ileri 5 ay önce Şikayet Et
    sayın erbakan, neden Karabağ ve doğu Türkistan için de o 57 müslüman (!?) ülkeyi bir araya getirmeyi düşünmediniz? yoksa arap olmadıkları için Türk ülkelerinin mazlum halkları ümmetten sayılmıyor mu?
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bu askerlik yaptımı
    Cevapla
  • ender 5 ay önce Şikayet Et
    önce o bahsedilen ülkelerin abd kuklası yöneticilerinin değişmesi lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!