AK Partili Başkandan örnek hareket! Göreve gelir gelmez ilk iş bakın ne yaptı

Mardin'de AK Parti'den Savur Belediye Başkanı seçilen Engin Uğur Hamidi, göreve başlar başlamaz ilk iş olarak makam odasının kapısını söktürdü.

AK Partili Başkandan örnek hareket! Göreve gelir gelmez ilk iş bakın ne yaptı
AK Partili Başkandan örnek hareket! Göreve gelir gelmez ilk iş bakın ne yaptı
GİRİŞ 10.04.2024 02:38 GÜNCELLEME 10.04.2024 02:38
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Savur Belediye Başkanı seçilen ve mazbatasını aldıktan sonra makamına geçen Hamidi, ilk iş olarak belediye çalışanlarına talimat vererek makam odasının kapısını söktürdü ve kendisini ziyarete gelenlerin tebriklerini kabul etti.

Hamidi, gazetecilere, AK Parti olarak Savur'da belediyeyi kazanmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

'PARTİLİ PARTİSİZ HERKESE HİZMET İÇİN KOŞACAĞIZ'

İlçede yaşayan Türk, Kürt, Arap 30 bin Savurlunun sorumluğunu üzerinde taşıdığını, bu bilinçle çalışmaları sürdüreceğini ifade eden Hamidi,

"Parti rozetimi yakamdan çıkarıyorum. AK Parti'liyim ama hizmet açısından artık bir partim yok. Çünkü ben herkese eşit davranacağım. En ücra köylere kadar kimin hizmete ihtiyacı varsa onlara hizmet yapılacak. Önceliğimiz parti olmayacak. Partili partisiz herkese hizmet için koşacağız. Bize oy veren de vermeyen de başımızın tacıdır." dedi.

Hamidi, doğup büyüdüğü ve herkesin kendisini yakından tanıdığı ilçede vatandaşlarla randevu sistemiyle görüşmek istemediğini dile getirerek, bu nedenle sekreterlik ve makam odasının kapısını kaldırttığını aktardı.

'MAKAM ODAMIZ VAR AMA RESMİYET GEREĞİ BULUNUYOR'

Makama gelir gelmez ilk icraatının bu olduğunu anlatan Hamidi, şunları kaydetti:

"Herkes bana cep telefonuyla ulaşacak, 24 saat açık zaten. Makamı çok kullanmayacağız. Burada makam odamız var ama resmiyet gereği bulunuyor. Genelde belediyenin önünde açık alanda insanlarımız gelecek, görüşeceğiz. Randevu sistemi olmayacak. Kapıyı, x-ray cihazını kaldırdık.

Halkın içinden geldik. Şeffaf belediyecilik olacak. Şeffaf olmayan hiçbir şey olmayacak. Amacımız hizmet. İlk yapacağımız hizmet Savur-Mardin ve Savur-Batman kara yolunu hizmete açmak. Cumhurbaşkanı'mızın destekleriyle bu yolu bitireceğiz. Sonra Savur Deresi'ni ıslah edeceğiz. Eskisi gibi canlı türlerinin sularda yetiştiğini görürsek Savur turizm açısından bir seviye atlar. Şeffaf, dürüst, akılcı belediyecilikle Savur'u canlandıracağız. Savur'daki değişimi izleyeceksiniz. Çok güzel projelerimiz var. Çok güzel bir ekip kurduk."

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • serkan 2 hafta önce Şikayet Et
    muhtarlıklar kaldırılsın belediye başkanları partisiz olsun ve ilk 3 yılında projelerinin vaadlerinin yüzde 60 ını yapamayan yerine getiremeyen sözünde durmayan yüz kızartıcı suç işleyen bıraksın
    Cevapla
  • eeee 2 hafta önce Şikayet Et
    6 7 bin nufuslu bir ilce de belediye binasina bile gerek yok ne makam odası :)
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Bunu sen bir makama gelince söyle, mesela muhtar ol ve sokakta bir bank üzerinde hizmet ver bakalım kalıbına.
    Cevapla
  • İHVAN 2 hafta önce Şikayet Et
    Ömrün uzun, hizmetin bereketli olsun kardeş. Allah(C.C.) a emanet ol
    Cevapla
  • Kamu Mühendisleri 2 hafta önce Şikayet Et
    Kamu Mühendisleri ne olacak
    Cevapla
  • Cbr 2 hafta önce Şikayet Et
    Tebrikler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor