İYİ Parti'yi karıştıran istifa iddiası

İYİ Parti Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın İYİ Parti'den istifa edeceği iddia edildi.

İYİ Parti'yi karıştıran istifa iddiası
İYİ Parti'yi karıştıran istifa iddiası
GİRİŞ 29.04.2024 10:04 GÜNCELLEME 29.04.2024 10:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İYİ Parti’de yapılan kongre sonrasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Başkan seçilen Musavat Dervişoğlu’nun rakibi olan Trabzonlu Koray Aydın’ı desteklediğini daha önce açıklayan Yomra belediye başkanı Mustafa Bıyık’ın partisinden istifa ettiği gündeme bomba gibi düştü.

Koray Aydın ve kendisine haksızlık yapıldığını belirten Başkan Bıyık “Seçilen genel idare kurulundaki arkadaşların partiyi çok ileriye taşıyacağına inanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Bıyık’ın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Yarın bugüne kadar yol yürümüş olduğum parti arkadaşlarımla bir istişare toplantısı yapacağım. O toplantının neticesinde de ayrılıp ayrılmayacağıma karar vereceğim. Neticede İYİ parti kongresinde sayın Koray Aydın'ı onun ilçesinin belediye başkanı olarak desteklemiştim. Neticede seçimi kazanamaması ve seçilen genel idare kurulundaki arkadaşların bu partiyi çok ileriye taşıyamayacağına inandığım için, partide artık bir yol yürümenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

Uğramış olduğumuz haksızlıklar ve vefasızlıklar var hem sayın Koray Aydın’ın hem de benim. bu haksızlıkları ve vefasızlıkları bizlere yapan insanlar ile aynı noktada siyaset yapmak istemiyorum. O yüzden benim şahsi düşüncem istifa edilmesi yönünde. Bir basın toplantısı ile de kararımı duyuracağım."

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 11
  • Laz MUHCU 2 hafta önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum bazı beyin fukaraları chp.pkk ilişkilendirmesi yapıyor, chp iyi partiyi meclise sokmakla aslında çok büyük hata etti o zaman chp.pkk neden demediniz beyin fukaraları. 10 küsür yıl doğu güneydoğu da görev yapan bir vatandaş olarak pkk ile flört edenleri halen öğrenemeyen beyin fukaraları, boş boş burada kalemşörluk yapmayın hayden
    Cevapla
  • SEDAT 2 hafta önce Şikayet Et
    CHP ye geçer artık
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    İçinizde varsa milliyetçi muhafazakar insanlar mhp ye, diğerleri chpkk ya geçsin. Partiyi de feshedin gitsin.
    Cevapla
  • TRT izleyen KÖYLÜ 2 hafta önce Şikayet Et
    Bugüne kadar İYİ parti ve yol arkadaşlarının Þürkiyeme, anadoluma bir zerre hizmeti oldumu ? CHPKK ile işbirliği yapıp gizli gizli 780 bin km2 lik anadolumu bölüp parçalamaya verdikleri destek hariç... Tabandaki oy veren insanları saymıyorum....
    Cevapla
  • İsmail 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok cahilce bir yorum.
    Cevapla
  • *_1453 _* 2 hafta önce Şikayet Et
    Kukla bir parti olunca buraya kadar fazla zorlarsan dağılır çünkü menfaat üzere kurulmuş bir parti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Osman Kavala'nın yeniden yargılanmasıyla ilgili karar verildi
Tüm dünyanın gözünü boyamışlar! ABD'li gazete Joe Biden'ın İsrail kararını yazdı