WhatsApp’ta teslimat dolandırıcılarına dikkat!

Milyarlarca kullanıcıya ulaşan mesajlaşma platformu WhatsApp, kötü amaçlı kişiler tarafından da kullanılıyor. Son dönemlerde özellikle teslimat sektöründe büyük bir tehlike olduğu ortaya çıktı.

WhatsApp’ta teslimat dolandırıcılarına dikkat!
WhatsApp’ta teslimat dolandırıcılarına dikkat!
GİRİŞ 09.08.2021 17:29 GÜNCELLEME 09.08.2021 17:30

Whatsapp, en çok kullanılan mesajlaşma platformu olduğu için alışveriş ve teslimat sektöründe de yoğun bir şekilde kullanılıyor. Güvenlik şirketi Kaspersky, pandemi ile artan çevrimiçi teslimat sektöründe dolandırıcılıkların büyük bir artış gösterdiğini açıkladı.

WhatsApp’tan Apple’ın kararına tepkiWhatsApp’tan Apple’ın kararına tepki

WhatsApp son güncellemeyle Instagram'daki özelliğe kavuştuWhatsApp son güncellemeyle Instagram'daki özelliğe kavuştu

Facebook uçtan uca şifreli WhatsApp mesajlarını okumak istiyorFacebook uçtan uca şifreli WhatsApp mesajlarını okumak istiyor

Suçluların WhatsApp üzerinden farklı dillerde teslimat faturaları gönderdiği iddia edilirken, gönderilen web sitesi bağlantılara giriş yapan kullanıcılar yönlendirilerek banka ve kart bilgileri ele geçiriliyor. Dolandırıcılar, teslim edilemeyen paketleri piyango benzeri bir sistem ile sunduğu yeni web siteleri açarken, ödülü kazanan kişiler paketlerin asla gönderilmediğini bildirdiler.

PARA VE KİMLİK BİLGİLERİNİ ÇALMAYA ÇALIŞIYORLAR

Kaspersky web içeriği analisti Tatyana Shcherbakova, ''saldırganların geçmişte olduğu gibi, para ve kimlik bilgilerini çalmak için yeni eğilimler ve fırsatlardan yararlandığını, bunları mesajlaşma yolu yada pandemi sırasında posta teslimi ile gerçekleştirdiğini’’ söyledi. WhatsApp ile Facebook arasında bilgi paylaşımına ilişkin gizlilik politikası değişikliğinden yararlanan, farklı bir dolandırıcılık kampanyası da birçok kullanıcıyı etkiliyor. WhatsApp kullanıcılarına yabancı insanlar ile sohbet fırsatı sunacak bir davet linki atan suçlular, bu bağlantı ile kişileri sahte Facebook giriş sayfasına yönlendirerek verilerini ele geçiriyor.

Kaspersky, artan veri hırsızlığı ve dolandırıcılığa karşı, mesaj veya e-postalardaki bağlantılara tıklamadan önce kontrol sağlanmasını ve güvenlik çözümlerinin kullanılmasını öneriyor.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar