Japonya Ay'da yiyecek üretecek

Japonya, kamu-özel iş birliğiyle Ay'da sürdürülebilir gıda kaynaklarının üretimi için araştırma yapacak.

Japonya Ay'da yiyecek üretecek
Japonya Ay'da yiyecek üretecek
GİRİŞ 13.08.2021 09:54 GÜNCELLEME 13.08.2021 10:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kyodo ajansına göre hükümet ile Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) Ay'da sürdürülebilir gıda kaynaklarının geliştirilmesi amacıyla proje yürütecek.

Mali olarak hükümetin fonlayacağı proje, Ay'da uzun vadeli ve geniş katılımlı görevlerde gıda tedarikine yönelik talebin karşılanmasını hedefleyecek.

Özel sektör firmalarının da teşvik edileceği projeye uzay gıda araştırma grubu Space Foodsphere, çeşni üreticisi Ajinomoto, sistem entegratörü NTT Data katılacak.

DENEYLER ANTARKTİKA'DA BAŞLAYACAK

Kamu-özel iş birliğiyle önce ülke içi tesislerde başlanacak proje, sonraki aşamalarda Antarktika gibi Ay'ın doğasına benzer şartlara taşınacak.

İç mekan mahsul verimini inceleyecek projede, Ay üzerinde kapalı devre yetiştirme tesisi işletilmesine yönelik teknoloji geliştirilmesi hedefleniyor.

Uluslararası finans kuruluşu Morgan Stanley raporuna göre halihazırda 350 milyar dolarlık küresel uzay endüstrisi 2040'ta 1 trilyon dolar gelir getirecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • yellow rose 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın içine ettiniz yaşam olmayan ayda gıda üretilecek öyle mi tam bir saçmalık ayrıca aya gerçekten inin ve kalkın dünyaya gelinde bir görelim, konu sadece yıllar sonrası için olan sadece arge faaliyetleri bu arada ayda kavga çıkmasın tarlayı sularken malum su sorunu orada daha fazla yani hiç yok suyu oraya taşıyana kadar sebzeyi taşımak daha mantıklı ama onu konuşmaya gerek bile yok dana yetiştirmek isteyende vazgeçsin bir kilo et için 15 litre su tüketiliyor ama fantezi için o işte yapılabilir
    Cevapla
  • Bir Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani bundan sonra pazarda satarken "Kastamonu sarımsak" değil "Aydan sarımsak" diye mi bağıracaklar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı