WhatsApp’ta bu mesaja dikat! Yeni dolandırıcılık yöntemi

WhatsApp üzerinden dolandırıcılık yapan kötü niyetli kişilere yenileri eklenmeye devam ediyor. Kurbanlarına mesaj göndererek para isteyen dolandırıcılar hakkında alınması gereken önlemler haberimizde.

WhatsApp’ta bu mesaja dikat! Yeni dolandırıcılık yöntemi
WhatsApp’ta bu mesaja dikat! Yeni dolandırıcılık yöntemi
GİRİŞ 16.11.2021 15:52 GÜNCELLEME 16.11.2021 15:52

WhatsApp, milyarlarca kullanıcıya hizmet veriyor. Ancak bu durum, dolandırıcıların da oldukça ilgisini çekiyor.

Dolandırıcılar, Facebook'un sahip olduğu mesajlaşma platformu WhatsApp'ın zararsız kullanıcılarını hedef alıyor. İngiltere'deki bir WhatsApp kullanıcısının polise başvurarak ortaya çıkardığı yeni yöntem, platformdaki milyonları tehdit ediyor.

WhatsApp’ta engellendiğinizi anlamanın 5 yoluWhatsApp’ta engellendiğinizi anlamanın 5 yolu

WhatsApp son görülme özelliğine kişiselleştirme geliyorWhatsApp son görülme özelliğine kişiselleştirme geliyor

WHATSAPP'TA YAKIN ARKADAŞ DOLANDIRICILIĞI

Bu yöntemde dolandırıcılar, kişinin arkadaşı veya akrabası gibi davranıyor ve ona WhatsApp üzerinden maddi yardım veya kişisel bilgi talep ediyor.

Genellikçe çalıntı telefonlardaki hesapları ve kişi listesini kullanan dolandırıcılar, böylece karşı tarafa açık vermiyor.

Dolandırıcıların mesaj gönderdiği numara, zaten mağdurların kişi listesinde kayıtlı olduğundan, bu tuzağa düşen kullanıcılar düşünmeden para gönderebiliyor.

Gelen bilgilere göre, İngiltere'deki WhatsApp kullanıcılarının yaklaşık yüzde 59'u, dolandırıcılar tarafından gönderilen ve maddi yardım isteyen benzer bir mesaj aldı.

WHATSAPP DOLANDIRICILARINDAN NASIL KORUNULUR

Eğer siz de kişi listenizdeki bir yakınınızdan veya arkadaşınızdan benzer bir mesaj alırsanız, mesajın doğruluğunu kontrol etmek için karşıdaki kullanıcıdan sesli mesaj göndermesini veya direkt aramasını isteyin.

WhatsApp, son farkındalık kampanyasında, "Şüpheli bir mesaj alırsanız, aramak veya sesli not istemek, karşıdaki kişinin kim olduğunu kontrol etmenin en hızlı ve en basit yoludur." diyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması