2022'nin en büyük dolunayı bu akşam görülecek

Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu, normalden daha parlak ve büyük gözlemlendiği durumu açıklayan "Süper Ay" bu akşam yeniden görülecek.

2022'nin en büyük dolunayı bu akşam görülecek
2022'nin en büyük dolunayı bu akşam görülecek
GİRİŞ 13.07.2022 13:41 GÜNCELLEME 13.07.2022 13:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bugün gökyüzü tutkunları için oldukça önemli bir gün. 2022'nin en büyük dolunayı, bugün gökyüzünde ışıl ışıl parlayacak. 

Ay, zaten birkaç gündür tüm dünyada çok parlak ve büyük görüyordu. Bugün ise Ay, 2022 yılındaki en büyük ve en parlak haliyle görülecek. Ay, bu akşamdan sonra 2022'de bugünkü kadar parlak ve büyük görülmeyecek.

Ay, birkaç gündür dolunay evresindeydi. Ancak bugün, Dünya ile Ay arasındaki mesafe daha da kısaldı. Bu nedenle Dünya'dan Ay çok daha parlak ve çok daha büyük görünecek.

Bilim insanlarına göre Ay, bugün ortalama bir dolunaydan yüzde 16 daha parlak olacak. Ay Dünya'dan yavaşça uzaklaştıkça birkaç gün daha Ay'ı görkemli bir şekilde görmek mümkün olacak.

Saat 21:38 sularında Türkiye'de 2022'nin en büyük ve en parlak dolunayı görülecek. Bulunduğunuz yerde ayın doğuş ve batma zamanlarını tam olarak biliyorsanız doğu ufkunun net bir şekilde görüldüğü yüksek bir yerde Süper Ay'ı daha net izleyebilirsiniz..

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Masallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gol krallığı yarışında son durum: Zirvede fark açıldı
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: İlk açıklama geldi