FBI uyardı: Dolandırıcıların yeni yöntemi sahte kripto para uygulamaları

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bilgisayar korsanlarının son günlerde sahte kripto uygulamalar ile binlerce kişinin dolandırıldığını hatırlatarak bir uyarı mesajı yayınladı.

FBI uyardı: Dolandırıcıların yeni yöntemi sahte kripto para uygulamaları
FBI uyardı: Dolandırıcıların yeni yöntemi sahte kripto para uygulamaları
GİRİŞ 19.07.2022 16:34 GÜNCELLEME 19.07.2022 16:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

FBI, bilgisayar korsanlarının ABD'li yatırımcılardan on milyonlarca dolar çalmasının ardından dolandırıcı kripto para yatırım uygulamaları hakkında bir uyarı mesajı yayınladı.

Bilgisayar korsanları, yatırımcıları sahte kripto para uygulamalarını indirmeye ikna etmek için yasal kuruluşların adlarını logolarını ve diğer tanımlayıcı bilgilerini kullanıyor. Sahte kripto para uygulamasını indirdikten sonra mağdurlar hesaplarına yatırmış olduğu parayı asla çekemiyor. Para çekmeye çalıştıklarında ise mağdurlardan önce vergi ödemesi isteniyor. Ancak FBI, ödeme yapıldığında bile paranın çekilemediğini belirtiyor.

FBI, Ekim 2021 ile Mayıs 2022 arasında 244 kurbandan yaklaşık 42,7 milyon dolar çalındığını tahmin ediyor.

Örneğin bir vakada, siber suçlular 2018'de kapanan bir kripto para borsası olan YiBit şirketinin çalışanları gibi davrandılar. Suçlular, sahte bir uygulama kullanarak dört farklı kurbandan yaklaşık 5,5 milyon dolar çaldı. 

HER KRİPTO PARA UYGULAMASINA GÜVENİLMEMELİ

FBI, yatırımcılara bilinmeyen kişilerden gelen yatırım uygulamaları yükleme isteklerine karşı dikkatli olmalarını, bu tür uygulamaların arkasındaki şirketin yasal olduğunu doğrulamalarını ve bozuk veya sınırlı işlevselliğe sahip uygulamalara şüpheyle yaklaşmalarını tavsiye etti.

FBI, bilgisayar korsanlarının adını belirli bir grup veya ulus devlete bağlamamış olsa da ABD'deki birçok devlet kurumu kripto para uygulamalarındaki dolandırıcılıklar için Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarından şüpheleniyor.

Kuzey Kore,  Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne sunulan bir rapora göre nükleer silah programını finanse etmek için uzun süredir kripto para çalmaya çalışıyor. Raporda Kuzey Kore'nin şimdiye kadar 450 milyon dolardan fazla değerde kripto para ele geçirdiği iddia ediliyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    ha sahte ha gercek zaten iyisi hayali degil mi sadece benim seyi al deniyor sanki digerini bir karsilik degeri var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...