Android'te yanıltıcı konum izleme ayarlarından dolayı Google'a 40 milyon dolar ceza

Google, Avustralya'da beş yıl önce açılan bir davada konum verileri toplama konusunda kullanıcıları yanılttığı gerekçesiyle 40 milyon dolar cezaya çaptırıldı.

Android'te yanıltıcı konum izleme ayarlarından dolayı Google'a 40 milyon dolar ceza
Android'te yanıltıcı konum izleme ayarlarından dolayı Google'a 40 milyon dolar ceza
GİRİŞ 12.08.2022 15:04 GÜNCELLEME 12.08.2022 15:04

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC), Google ve Avustralya'daki yan kuruluşu aleyhine Ocak 2017'de teknoloji devini Android telefonlarda konum verilerinin toplanması ve kullanımı hakkında tüketicilere yanıltıcı beyanlarda bulunduğu gerekçesiyle dava açtı. 

Nisan 2021'de ise mahkeme Google'ın bazı Android kullanıcılarına konum toplama ayarlarında yanıltıcı bilgi verdiğine hükmetti. Örneğin, 'Web ve Uygulama Etkinliği' ayarında Google'ın Android kullanıcılarının konum verilerini de kaydediyordu.

Google mahkemenin bu kararını temyize götürdü. Bugün görülen davada Google, Avustralya'da 60 milyon Avustralya doları (yaklaşık 40 milyon ABD doları) cezaya çarptırıldı.

ACCC başkanı Gina Cass-Gottlieb kararla ilgili "Mahkeme tarafından bugün uygulanan bu önemli ceza, dijital platformlara ve irili ufaklı diğer işletmelere, verilerinin nasıl toplandığı ve kullanıldığı konusunda tüketicileri yanıltmamaları gerektiğine dair güçlü bir mesaj gönderiyor" dedi. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti