Metaverse dünyasına dijital ikizle giriş... İngiliz şirketi başardı

İngiltere'de bir şirket, insan yüzünün dijital modelini oluşturabilen yapay zeka geliştirdi. Böylece kişiler, Metaverse dünyasına dijital ikizleriyle adım atabilecek.

Metaverse dünyasına dijital ikizle giriş... İngiliz şirketi başardı
Metaverse dünyasına dijital ikizle giriş... İngiliz şirketi başardı
GİRİŞ 13.08.2022 21:50 GÜNCELLEME 13.08.2022 22:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Londra'daki şirket, bir kişinin yüzünün gerçeğe yakın dijital modelini oluşturabilen yapay zeka destekli yazılım geliştirdi.

Sekiz tablet, yedi telefonla yarım daire biçimli bir düzenek özel tasarlanmış aydınlatma sistemiyle insan yüzünü kaydediyor.

Yazılım, kişinin yüzündeki yansımaları ayrı ayrı analiz ediyor. Gerçeğe en yakın yüzü oluşturabilmek için yansımaları uygun olarak modelliyor.

Oluşturulan dijital ikizlerle, Metaverse evrenine giriş yapılabiliyor. 

Şirket, yakın gelecekte insanın gerçekçi avatarını yapmayı hedefliyor.

Geliştirilen bu teknolojinin moda, oyun, güzellik ve reklam şirketlerinde denenmesi planlanıyor.

KAYNAK: TRTHABER
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu verdiğiniz. Haberi zaten yepan var 45 saniyede ve ayrıca. Hareketli bir şekilde bunu 45 saniyede kimse yapamaz ve yapamıyorum. MEFA dan başka haber yapılacak da MEFA coin inceleyin bakın ne kadar ileride MEFA MEXC BORSASINDA VAR
    Cevapla
  • Hasn 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dediğiniz şeyi MetaverseFace sadece 45 saniyede yapıyor. Metaverse için Face Nft sağlayan merkezi olmayan blok zinciri platformu. Yeni bir sanal dünya yaratılıyor.Size her biri farklı özelliklere sahip sanal dünya karakter yüz NFT'leri sağlamayı amaçlamaktadır. Dilerseniz kendi yüzünüzü karakter olarak tasarlatabilirsiniz. #mefa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?