'Türk Malı' dizisine bir dava daha!

2010 yılında “Türk örf, âdet ve geleneklerini aşağıladığı” gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan "Türk Malı" dizisine, bu kez de Türk Teşvik Derneği dava açıyor.

'Türk Malı' dizisine bir dava daha!
'Türk Malı' dizisine bir dava daha!
GİRİŞ 04.07.2017 09:14 GÜNCELLEME 04.07.2017 09:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Star TV ekranlarında yayınlanan ve Başrolünde Şafak Sezer, Mehmet Ali Erbil, Hasibe Eren, Nergis Kumbasar gibi oyuncuların yer aldığı Türk Malı dizisine, bu kez de Türk Teşvik Derneği dava açıyor.

'Türk malı imajını küçük düşürdüğü' gerekçesiyle yasal işlem başlatılacağı haberini ise Habertürk gazetesi yazarı Mustafa Doğan duyurdu:

Dizi yeni macerasında bu kez, Türk Teşvik Derneği’nin hedefinde. Hafta içi başkan Harun Altunbaş’tan bir mail aldım. “Ülkemizde insanımız çok güzel ve bütün dünya ile yarışacak özel ürünler üretebiliyor. Ancak markalaşma, imaj oluşturma, insanların güvenini sağlama konusunda bir vurdumduymazlık söz konusu” diye başlayan mail’in asıl konusu ‘Türk Malı’ idi. Türkçe’de bir kelimenin birden çok manaya gelme gücünü kötüye kullandığını belirten Altunbaş, “Dizi, Türk malı imajını ablak, düzensiz, bodoslama davranışlar sergileyen patavatsız bir karakterle birleştiriyor. Buna dünyada izin verecek başka bir ülke var mıdır? ‘Amerikan Malı’ ya da ‘Rus Malı’ diye böyle bir konsepte dizi yapabilir misiniz?” diye soruyordu.

YORUMLAR 4
  • Son osmanli 6 yıl önce Şikayet Et
    Zap yaparken karsilastigimda dahi katlanamiyorum dayanilmaz igrenc mide bulandirici karaktersiz bir dizi. Laçka ve duzeysiz.
    Cevapla
  • Efe 6 yıl önce Şikayet Et
    İğrenç bir dizi derhal kaldırılmalı..
    Cevapla
  • cok dogru 6 yıl önce Şikayet Et
    davayi acan kisinin konusmasi yerinde bir konusma.dizinin ismi cok yanlis.ayrica bizim kulturumuzu kotu gosterme cabalari da yanlis.simdi dizide kucuk kiz okula minicik etekle gidiyor buna izin vermeyen kizin amcasi da türk mali oluyor.su algiya bakar misiniz.
    Cevapla
  • insanig 6 yıl önce Şikayet Et
    Rezil bir TV dizisi...mal..diyorlar turk milletine...kabul edilemez...acin davayi kapatsinlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu