Otoyolda ölümlü kaza otobüs kamerasında

Maltepe'de, 5 Ocak'ta meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği kaza anı, otomobile çarpan halk otobüsünün güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

GİRİŞ 14.02.2013 09:55 GÜNCELLEME 14.02.2013 12:55
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Görüntülerde, bayan sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle sağa sola savrulan otomobile otobüsün çarpması ve yolcular arasındaki bağrışma dikkat çekiyor.

D-100 karayolu İstanbul istikametinde 5 Ocak tarihinde meydana gelen kazada, içerisinde annesi Akgül Kalender ile kız kardeşi Sevim Yıldız'ın bulunduğu Suna Parlar yönetimindeki 34 ED 8144 plakalı otomobil, bilinmeyen bir nedenle savrulmaya başladı. Kontrolden çıkan otomobi,l orta şeritte yan olarak durdu. Bu sırada aynı şeritten ilerleyen ve Kurtköy-Kadıköy seferini yapan Sinan Kılıç'ın kullandığı 34 PD 334 plakalı özel halk otobüsü de aniden önüne geçerek duran otomobile çarptıktan sonra durabildi. Kazada Sevim Yıldız hayatını kaybederken anne Akgül Kalender ve kızı Suna Parlar ağır yaralandı.

Bu arada ölümlü kaza, halk otobüsünde bulunan güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Halk otobüsü, D-100 karayolu Cevizli durağından yolcu aldıktan sonra hareket ediyor. Bu sırada Parlar yönetimindeki otomobil de Cevizli köprüsünden D-100 karayoluna katılarak otobüsün önünden aynı istikamette ilerlemeye devam ediyor. Ancak kısa süre sonra otomobil yalpalamaya başladıktan sonra kontrolünü kaybederek halk otobüsünün ilerlediği şeritte yan pozisyonda duruyor. Otobüs, bir anda önüne fırlayan otomobile hızla çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle otobüsün ön camı kırılırken, müşterilerin de bağırmaları kameraya yansıyor.

Görüntüleri basın mensuplarıyla birlikte inceleyen özel halk otobüsünün bağlı bulunduğu şirketin yönetim kurulu başkanı Mehmet Cemal Soydaş, sanılanın aksine görüntülerde halk otobüsü sürücüsünün kazada hiçbir kusurunun olmadığının görüldüğünü söyledi. İETT Genel Müdürlüğü denetiminde görev yaptıklarını belirten Soydaş, kendilerine bağlı 175 halk otobüsünün tamamına kamera sistemi kurduklarını ifade etti. Soydaş, bu sistemin özellikle suçluların yakalanmasında da büyük faydasının olduğunu söyleyerek emniyet yetkililerine verdikleri görüntüler ile çok sayıda suçlunun yakalanması konusunda yardımcı olduklarını belirtti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 9
  • ali 11 yıl önce Şikayet Et
    yuh be. hiç olmasza ayağını gazdan çekseydin. araba önünde kontrolden çıkıyo, adam patoslama dalıyor bu ne ya. suçsuz diyen o adam o makamda nasıl oturuyor o da ayrı bir konu
    Cevapla
  • ali velioglu 11 yıl önce Şikayet Et
    Kaza geliyorum demiş.. Otobüs şöförü de uyumuş.
    Cevapla
  • murat yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    suç yok. kasıt var, otobüs şöförünün adam öldürmeye kastı. Maalesef otobüs ve dolmuş sürücülerinin yüzde 90'ı ikinci hatta üçüncü sınıf sürücü. Çoğunun duygusal zekasıda yok. İyi bir insan ve sürücü yola herzaman hakim olmalı ve bu tür durumlarda hemen tedbir almalıdır.
    Cevapla
  • Seso 11 yıl önce Şikayet Et
    Otobüs. Öndeki arac saga sola savrulmaya baslayinca Otobüsün ayagini gazdan kesip yavaslamasi %70 o ölen bayanin hayatini kurtarabilirdi. Otobüsün 70 veya 80 ile kaza yapmasi yada 40 ila carpmasi arasinda daglar kadar fark var. Tabiki özel arac sürücüsü suclu ama trafikte siz hem kendinizi hemde baska sürücüleri gözönünde bulundurup bu sekilde arac kullanmak zorundasiniz. Sonucta bir baska Söför koltukta olmus olsaydi (otobüste) belkide büyük bir ihtimalle ölen bayan suan yarali hastanade olacakti. Otobüs söförünün bagli oldugu kurum otobüsün hic sucu yok demis, yani bu diyen baskan ya bizimle dalga geciyor yada kendiside trafikten bi haber yasiyor. Ben Almanyadn yaziyorum, bunun gibi koltuga kicini yapistirarak oturan söförden Türkiyede binlerce var Alman polisi Türkiye de trafigi kontrol etmeye kalksa en az %85 inin ehliyetine el koyar. Dünde kadinin biri otobanda cocugunu kucagina almis 100 ve üstü gidiyor. Söyleyecek laf bulamiyorum.
    Cevapla
  • lokman 11 yıl önce Şikayet Et
    otobüs şoförü çok hatalı. 8 sn yalpalıyor araba hiç yavaşlamıyor frene bile basmıyor, çarpıncaya kadar fren yok trafik canavarında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Refah hakkında skandal açıklama
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!